27 Април 2024 г. Събота

Ще направим всяка майка машина за убиване

2011-06-30 05:06:09
Крещейки и скандирайки името му, 500 жени и момичета заявиха своята вечна любов към един човек. Не попзвезда или холивудски актьор, а либийския полковник Муамар Кадафи, пише „Гардиън“.

"Първо убийте всички хора в Либия, а след това елате за Муамар Кадафи", каза 14-годишната Фатима Хасан. "Ще се самоубия, ако Муамар Кадафи бъде убит. Зная, че нашите хора ще се самоубият, ако той умре".

Събитието в Триполи в неделя бе определено като церемония по завършването на курс за обучение на жени да боравят с оръжие в защита на режима. 

Около 50 чуждестранни журналисти, поканени и ескортирани от правителствени охранители, пристигнаха на място и видяха как те пляскат с ръце, викат, размахват юмруци във въздуха и развяват зелени знамена в огромна шатра, в която висяха два полилея и два големи плоски телевизионни екрана.

В шатрата имаше жени на всякаква възраст, от момиченца до възрастни жени. Някои издигаха високо портрети на сияен Кадафи, един от които в рамка от зелен, лъскав коледен гирлянд.

Жена, развяваща зелено знаме, носеше бляскаво-зелена пелерина, зелен шал и зелена кърпа със значки с лика на Кадафи. До нея стоеше жена с часовник с неговия образ.

Репортерите се чудеха дали събитието не е представление, подготвено само заради тях. 

Поддръжниците на Кадафи бяха изпълнили първите десетина редици от столовете, но зад тях имаше стотици празни места. Отвън се чуваха изстрели от огнестрелно оръжие, тъй като няколко ентусиазирани абсолвентки стреляха с новите си автомати във въздуха, без да ги е грижа къде може да попаднат куршумите.

Имаше също голяма доза идолопоклонничество, предимно от страна на тийнейджърката Фатима, която каза, че баща й е инженер и че е учила в международно училище близо до Еджуеър роуд в Лондон.

"Ние обичаме Муамар Кадафи и искаме да спасим страната си", каза тя. "Той ни прави щастливи. Дава ни храна и свобода да правим каквото искаме. Преди не бяхме свободни. Бабите и дядовците ми казват, че преди Кадафи е било зле, не е имало хляб. Той ни спаси"Вече няма жени и деца"Няма значение. Не ме е грижа. Това е за лидера".

Докато правителствените пазачи се навъртаха наоколо, 39-годишната Хабиб Абдул Касем, детегледачка, облечена във военна униформа, направи подобно пламенно изявление. 

"Разбира се, че ще защитавам себе си и страната си", каза тя. "Ние сме въоръжен народ, всеки в тази страна има оръжие. Аз имам пистолет в къщи. Никога не съм го използвала, но ако нещата се променят, ще го използвам срещу кръстоносците"Искаме силна Либия. Муамар Кадафи е наш баща. Бунтовниците не са наред с главата. Муамар Кадафи е добър човек, който обича либийския народ. Той ни даде нещо."Либийските жени сега се присъединяват към въоръжените сили срещу НАТО. Обучаваме ги. Тяхната главна роля е да защитават домовете. Не планираме да ги изпращаме на фронтовата линия. Те не са обучени за това, а и нашата армия е доста ефективна."Ще направим така, че всяка майка, символ на любовта и живота, да стане бомба, машина за убиване".

Ибрахим заяви, че режимът е по-силен от всякога и че никога не е мислил да се предаде. "Готови сме да раздадем 1,2 милиона единици оръжия и обучаваме много, много, много обикновени либийци".

След представлението журналистите бяха върнати в официалния автобус, но той остана на място няколко дълги минути, през които стрелбата във въздуха се приближи още повече. Вашите самолети бомбардират либийския народ, а вие се плашите от един куршум?"
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати