26 Април 2024 г. Петък

Открили сте любовта? Грижете се тя да не свършва

2011-06-23 06:28:03
Колкото повече давате, толкова повече партньорът ви ще взима, а няма да дава в замяна, обясняват експертите от сайта за намиране на партньор eHarmony.
 
Това не означава, че трябва да пренебрегвате нуждите на партньора си, но също така и не означава, че трябва да следвате правилника за съвършената домакиня от 50-те години или за идеалния баща и мъж. 

Вашият партньор ви обича като човек със своите недостатъци, а не защото сте идеален пример. 

Експертите подчертават, че приоритет трябва да бъде равновесието, а идеалите да оставим за отглеждането на децата. 

Не залагайте на картата на вината 


Ако имате проблеми, които трябва да решите, избягвайте, колкото е възможно, отправянето на обвинения и критикуването. Опитвайте се винаги да имате предвид, че поантата е да се опитате да разберете проблема и това, което и двамата ви прави нещастни, а не да подценявате другия или още повече – да го обиждате. Можете да се нервирате, но винаги се стремете да разберете източника на гнева ви и след това изговорете какво ви мъчи и как се чувствате заради постъпката на вашия партньор. 

Как да се караме 

Караниците са като люспите на глава лук – външните са проблемите, за които наистина говорите, а вътрешните често те са истинските причини, заради които караница за дреболия вкъщи може да предизвика истинска война. Точно тези причини могат да ви помогнат да разберете къде е проблемът и да поправите нещата. 

Любовна математика 

Сметнете колко пъти този месец сте правили секс и се опитайте да преброите колко пъти сте се карали. След това от броя полови актове извадете броя караници. Положителен резултат ще означава, че връзката ви е наред. Ако сте на минус – фактът говори сам по себе си. 

Никога, абсолютно никога...

Не си и помисляйте, че той/тя няма да ви зареже. Винаги имайте едно наум, че и двамата сте привлекателни за другите хора. Колкото повече приемате другия за даденост, толкова по-голяма е вероятността той да потърси щастието на друго място. 

Претопляйте страстта

С годините сте свикнали да гледате партньора си. Виждали сте го в най-различни ситуации и вече не го приемате за изключително привлекателен като в началото. Забравете всичко, което знаете, и се опитайте да го гледате като че го виждате за първи път. Освежете паметта си и страстта бързо ще се върне.
 
Перфекционистите малко да отстъпят

Заминали сте за уикенда с половинката си. Времето е прекрасно, всичко е прекрасно... но вие сте неспокойни. Всичко ли е изчистено вкъщи? Какво ще ядем? Трябва ли нещо да се ремонтира? В главата ви има рояк идеи и мисли... Независимо дали съзнавате това или не, но ако се тревожите всичко да е наред, вместо добре да си изкарате с партньора си – по-късно ще си плащате за това. Само си помислете кое искате да изпуснете – метлата или връзката. 

Грижете се за речника си

Всяка двойка си има свой любовен език. Някои обичат да изразяват любовта си с думи, а някои с докосвания. Ако тя/той обича да чува „обичам те“, поглезете я/го с това. 

Експлозията е по-добра от затаяването 

Писнало ви е от караници за неща, за които не можете да се спогодите, и с времето се отказвате да преговаряте? Това ще ви доведе до позицията на губещия. Освен че няма да постигнете компромис, вие ще търпите и ще държите в себе си всичко, което искате да кажете. По-добре си кажете, отколкото да мълчите. 

Сексът

Може да нямате настроение, не искате или наистина нещо ви боли. Но ако връзката ви е стабилна и според очакванията ви моногамна, е нормално партньорът ви да очаква редовни игрички в спалнята. 

„Обичам те“ не е единственият израз

„Изглеждаш много секси“ или „Харесва ми, като се смееш“ – това са само някои от начините за изразяване на любовта и знаци, че ви е много приятно в компанията на партньора ви. Непрекъснато.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати