19 Април 2024 г. Петък

Обиди на "гейове" и "самодиви" в червените дебати за листите

2011-06-22 06:07:21

Червените се скараха за гейове и самодиви. Кандидатът за кмет на БСП за София Георги Кадиев е бил бламиран на бурен пленум в понеделник вечерта, предаде АСН.

Градският съвет на червените е отхвърлил предложението на Кадиев листата с общинските съветници да бъде гласувана на Градската конференция в събота. В подкрепа на идеята са вдигнали ръка само 6 души.

Останалите социалисти са решили съветническите места да бъдат подредени от Градския съвет по предложение на конференцията.След като идеята му не била възприета, Георги Кадиев тропнал по масата и заявил, че щом като той е кандидатът на БСП за мястото на Йорданка Фандъкова, трябва да подбере сам и по-голямата част от екипа си и настоял в листата да бъдат включени "млади хора, на които им се работи".

В отговор в залата се чули дюдюкания, а някой подвикнал: "Това да не са новите ти приятели от гей парада?" В столичната организация досега са номинирани 69 души за общински съветници, от тях в листата ще попаднат 61.

По време на сбирката старите съветници Росен Малинов и Христофор Христов настояли Кадиев да не бъде водач на съветническата листа. Те нахокали червеното юпи, че не знае как се работи в екип, прекалено е надменен и често залита в самоцелни рекламни акции.

Чули се и остри критики за участието на Кадиев в предварителните избори на Синята коалиция, както и за присъствието му на шествието на хомосексуалистите. "Където реша, там ще участвам. Вие ли ще ми кажете?!", избухнал кандидат-кметът.

Лидерът на БСП-София Румен Овчаров защитил Кадиев, но все пак изтъкнал, че юпито има още много да се учи да работи в екип. В крайна сметка той бил утвърден за водач на листата.

Ще викаме на помощ и самодивите по Еньовден, явно някои смятат, че ден година храни, коментираха под сурдинка участници в изнервените дебати около имената.

На 25 юни, ден след празника на билките, социалистите ще заседнат от 9 сутринта на "Позитано" 20, за да бистрят подредбата на общинските си съветници.

Над 200 души чакат на опашка пред ГЕРБ, за да станат част от столичния общински съвет. Около 10 кандидати са номинирани от всеки един район на столицата, като сред тях има издигнати и настоящи районни кметове.

Така част от номинираните шерифи могат да са спокойни, че ако влязат в местния парламент, дори и при липса на мнозинство от ГЕРБ, няма да изгубят влиянието си.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати