16 Април 2024 г. Вторник

БСП ще скъса ГЕРБ от вотове на недоверие

2011-06-21 20:47:21

Коалиция за България започва разговори още тази седмица с другите опозиционни сили в парламента за нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Това съобщи зам.-председателят на групата Ангел Найденов на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. 

Не изключвам това да бъде вот на недоверие по отношение на провала във вътрешната политика, полицейщината и провала с Шенген, посочи той. 

Социалистите не са се отказали и от вот за цялостната политика, който готвят за края на юли. 

Той  допусна възможността левицата да подкрепи инициирания от РЗС вот за провала във вътрешната политика.  
"Не държим да бъде наша инициативата, след като това се ползва като извинение от другите политически сили защо не участват в гласуването", каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Готови сме да разговаряме с всички политически сили, декларира той.

„Премиерът нали каза, че може да има 3 в 1 избори – помагаме му, само че нещо му се отщя”, каза още Станишев.

От БСП определиха гласувания миналата седмица вот на недоверие като успешен. „Вотът на недоверие показа кой кой е в парламента”, изтъкна Станишев.

 

Той отбеляза, че за първи път никоя политическа сила не пожела открито да подкрепи правителството и мнозинството разчита само на  няколко на практика зависими депутати, чиято субсидия идва от ГЕРБ.

„Това е като платената любов – имаш я, докато плащаш”, коментира зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов.

Лидерът на социалистите посочи, че поведението на премиера Бойко Борисов по време на дебата в парламента и гласуването на вота е било скандално. 

„Той избра да не се яви в парламента и да не защити своята политика. Това говори ясно за отношението му към Конституционния ред в България”, заяви лидерът на БСП. „Държавата се управлява като ИПОН”, коментира Станишев.

"Нахалството на управляващите няма граници. Това са гьонсурати наред, а тонът се дава от министър-председателя Борисов", каза Станишев по повод коментар на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, че фискалният резерв се харчи, за да се обезпечат необезпечени договори на миналото правителство. 

„Дайте ги тези необезпечени договори, да ги видим. Нали имаше стенограми как се разпитват експерти в министерства – да ги дадат, а те не могат”, посочи Станишев.

Той попита дали договорът за строителството на автомагистрала „Тракия” е обезпечен. „Къде са му парите на премиера Борисов? Една година след началото на строителството са пуснали заявка към Европейската комисия за отпускане на 40 млн. евро. Това обезпечен договор ли е? Питайте Искра Фидосова за какво става дума, ако знае изобщо”, каза лидерът на БСП. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати