23 Април 2024 г. Вторник

Л.Иванов: Няма конфликт на интереси, чрез мен атакуват ГЕРБ

2011-06-21 06:56:24
Явно нарушавам някакви интереси и явно чрез мен се удря партия ГЕРБ. Става въпрос за абсолютно незаконно изнасяне на документи от НАП. Това заяви по бТВ депутатът от управляващата партия Лъчезар Иванов. Той обвини вестник, че лъже и показа документ, че се е регистрирал по ДДС. Закъснял съм, уточни Иванов, но съм си платил глобата затова. Внесъл съм си данъците 16 хиляди лв. и съм надвнесъл повече от 2 хиляди. Три пъти вече съм проверяван от НАП посочи Лъчезар Иванов, предаде КРОСС. 

На въпрос, може ли депутат да си докарва 130 хиляди на година и няма ли конфликт на интереси, Иванов посочи, че законът не забранява на депутатите да получават и други доходи, освен заплатата си. Депутатът показа документи, че е носител на награда от 2009 г. за здравен политик, показа и документ, който удостоверява, че е доктор, показа и дипломата си, от която се видя, че е отличник. 

Когато работят хора, те се разболяват или условията при, които работят ги разболяват, посочи Иванов и посочи, че консултантският му договор, за който е получил 121 хиляди лв., е бил за над 1500 души. Не правете асоциации с Доган, аз съм лекар и съм оторизиран да върша това, което мога. 

Създадохме сдружение ГЕРБ и влязох в политиката, защото исках да се променят много неща в медицината. Видях, че със сдружението промените не могат да се извършат, затова се насочих към политиката. Аз получавах много по-висока заплата преди да вляза в парламента, подчерта Иванов и посочи, че за разлика от други хора, които спят и почиват, той е работил на няколко места.

Помагал съм за създаването на продукт, който ще се използва в Румъния и Македония, каза още Лъчезар Иванов в коментар за консултантските си услуги. По думите му той е атакуван, защото е засегнал много интереси. Неудобен съм на много хора, защото казвам истината очи в очи, подчерта депутатът. Според него, откакто е променил собствениците си, в. „Труд” е започнал да го атакува.

Наруших много интереси в търговията с лекарства. Един от собствениците на „Труд”, г-н Донев, е най-големият производител на лекарства и има верига от аптеки. Искаше се чрез закон да се възстанови монопола на търговията с лекарства, но аз няма да се съглася, посочи Иванов.


Нормално и честно е, когато човек положи квалифициран труд и законът му разрешава, да получи възнаграждение, подчерта Иванов. На въпрос дали получава в момента подобни средства, той отговори: „В момента не.”

Участвал съм в дебати, но не съм внесъл закон, заяви Иванов. Той уточни още, че не е получил средства от здравен фонд, а от застрахователен фонд.

Г-н Бареков се готвеше по-добре, отбеляза депутатът спрямо водещите.

Смятам, че съм полезен на партия ГЕРБ и при първия скандал с мен, за да не преча на партията, си подадох оставката и на трите поста, които заемах, каза Иванов.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати