Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Януари 22
Начало arrow Политика arrow Л.Иванов: Няма конфликт на интереси, чрез мен атакуват ГЕРБ

Л.Иванов: Няма конфликт на интереси, чрез мен атакуват ГЕРБ

  Print E-mail
2011-06-21 06:56:24
източник: actualno.com

Явно нарушавам някакви интереси и явно чрез мен се удря партия ГЕРБ. Става въпрос за абсолютно незаконно изнасяне на документи от НАП. Това заяви по бТВ депутатът от управляващата партия Лъчезар Иванов. Той обвини вестник, че лъже и показа документ, че се е регистрирал по ДДС. Закъснял съм, уточни Иванов, но съм си платил глобата затова. Внесъл съм си данъците 16 хиляди лв. и съм надвнесъл повече от 2 хиляди. Три пъти вече съм проверяван от НАП посочи Лъчезар Иванов, предаде КРОСС. 

На въпрос, може ли депутат да си докарва 130 хиляди на година и няма ли конфликт на интереси, Иванов посочи, че законът не забранява на депутатите да получават и други доходи, освен заплатата си. Депутатът показа документи, че е носител на награда от 2009 г. за здравен политик, показа и документ, който удостоверява, че е доктор, показа и дипломата си, от която се видя, че е отличник. 

Когато работят хора, те се разболяват или условията при, които работят ги разболяват, посочи Иванов и посочи, че консултантският му договор, за който е получил 121 хиляди лв., е бил за над 1500 души. Не правете асоциации с Доган, аз съм лекар и съм оторизиран да върша това, което мога. 

Създадохме сдружение ГЕРБ и влязох в политиката, защото исках да се променят много неща в медицината. Видях, че със сдружението промените не могат да се извършат, затова се насочих към политиката. Аз получавах много по-висока заплата преди да вляза в парламента, подчерта Иванов и посочи, че за разлика от други хора, които спят и почиват, той е работил на няколко места.

Помагал съм за създаването на продукт, който ще се използва в Румъния и Македония, каза още Лъчезар Иванов в коментар за консултантските си услуги. По думите му той е атакуван, защото е засегнал много интереси. Неудобен съм на много хора, защото казвам истината очи в очи, подчерта депутатът. Според него, откакто е променил собствениците си, в. „Труд” е започнал да го атакува.

Наруших много интереси в търговията с лекарства. Един от собствениците на „Труд”, г-н Донев, е най-големият производител на лекарства и има верига от аптеки. Искаше се чрез закон да се възстанови монопола на търговията с лекарства, но аз няма да се съглася, посочи Иванов.


Нормално и честно е, когато човек положи квалифициран труд и законът му разрешава, да получи възнаграждение, подчерта Иванов. На въпрос дали получава в момента подобни средства, той отговори: „В момента не.”

Участвал съм в дебати, но не съм внесъл закон, заяви Иванов. Той уточни още, че не е получил средства от здравен фонд, а от застрахователен фонд.

Г-н Бареков се готвеше по-добре, отбеляза депутатът спрямо водещите.

Смятам, че съм полезен на партия ГЕРБ и при първия скандал с мен, за да не преча на партията, си подадох оставката и на трите поста, които заемах, каза Иванов.
  
 
Коментари (1)
Добави коментар
  • Станчо - 2011-06-21 08:54:19
  • защо и мене не поканят за консултант и то за такъв хонорар.Лъчо ти си поредният мошеник
 
Последни новини от категория Политика
Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
< Предишна новина   Следваща новина >
 

АНКЕТА

Как преценявате Кабинетът Борисов 3?