24 Април 2024 г. Сряда

Литекс отново започва своя европоход срещу черногорци

2011-06-21 05:15:35
Шампионът на България Литекс ще започне участието си в Шампионската лига срещу черногорския тим Могрен.

Жребият днес бе сравнително благосклонен към ловчанлии, които се изправят срещу своя съперник във втория квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир. 

Мачовете между двата съперника са на 12/13-ти юли и 18/19-ти юли, а "оранжевите" са домакини във втория двубой, което им дава леко предимство.

Отборът на Могрен е от курортното градче Будва, близо до столицата на Черна Гора Подгорица.

Тимът спечели титлата на страната си в люта битка с Будучност, като и двата състава завършиха шампионата с равен брой точки - точно по 73, от изиграни 33 мача. 

Припомняме, че прези миналата година Литекс отново започна евро-участието си срещу черногорци - Рудар, който през тази кампания завърши трети.

Могрен е съставен предимно от черногорски футболисти, като чужденците в отбора са сърби, хърватин и босненец. Отборът играе в жълто-сини домакински екип, или изцяло в бяло при гостуванията си.

Интересното при жребия е, че в Могрен играе халфът Аяздин Нухи, който преди години бе трансферна мишена именно на Литекс, още когато Люпко Петрович водеше "оранжевите" от Ловеч.

Главният мениджър на родния шампион Стойчо Стоилов сподели веднага след жребия, че ако ловчанлии искат да влязат в групите на Шампионската лига, те задължително трябва да елиминират своя първи съперник.

"Непознат съперник, щом са шампиони, значи са сериозен отбор. Щом искаме да влизаме в групите, трябва да преодолеем това препятствие", каза Стоилов за Дарик.

"Няма да има никакво подценяване от наша страна, приемаме жребия. В евротурнирите трябва да се играят и двата мача, няма значение дали реваншът е домакински."

"Имаме доста контакти в бивша Югославия, мисля, че ще ги разузнаем доста добре. Настанихме се в Холандия, всичко е нормално", завърши Стоилов.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати