23 Април 2024 г. Вторник

Саркози се опитва да потуши сексуален скандал в кабинета

2011-06-21 05:06:50

На бившия френски държавен секретар по въпросите на държавната администрация Жорж Трон, обвинен в сексуално посегателство над две жени, беше наложена мярка задържане под стража, предаде АФП.

Той беше принуден да подаде оставка под натиска на управляващия Съюз за народно движение. Президентът Никола Саркози се притесняваше, че френското общество ще направи паралел между аферата с Трон и тази с бившия директор на МВФ Доминик Строс-Кан, обвинен в Ню Йорк за сексуално посегателство над хотелска камериерка.

53-годишният Трон е обвиняван в тези престъпления от две бивши служителки на общината в Дравей, южно от Париж. Трон е и кмет на този град. Бившият държавен секретар отхвърля категорично обвиненията.

Двете бивши служителки на кметството в Дравей, повдигнали обвиненията срещу Трон, са на 34 и 36 години.

В края на май адвокатът на Трон - Оливие Шнерб, заяви, че клиентът му имал странно хоби. Като почитател на рефлексологията, той имал навика да предлага на хората да им прави масаж на краката. Адвокатът на Трон призна, че това е необичайно хоби, но подчерта, че във френските кметства имало хора с още по-странни хобита от това на клиента му.

Едната от ищците описа причините за жалбата си в интервю под фалшиво име за вестник „Паризиен". Тя сподели, че била насърчена да наруши мълчанието си от новината, че бившият шеф на Международният валутен фонд Строс-Кан е арестуван и обвинен в опит за изнасилване въз основа на твърденията на нюйоркска камериерка.

„Когато разбрах, че една камериерка е способна да се заеме с Доминик Строс-Кан, си казах, че нямам право да мълча", посочва жената, наречена от вестника „Лаура" с уточнението, че това не е истинското й име.

„Лаура" разказва, че министърът я докосвал нееднократно по неуместен начин по време на двегодишната й служба в кметството на Дравей, където работела като рецепционистка в приемната пред канцеларията на Трон.

Според „Паризиен" двете тъжителки съобщават, че много често са били обект на неприлични жестове от страна на Трон. Под формата на масаж на ходилата, например, той многократно си позволявал да гали краката им.

Двете жени говорят и за „истински сексуални посегателства", което ги угнетили толкова силно, че дори мислели да сложат край на живота си.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати