29 Март 2024 г. Петък

Бойко Борисов: Вече имам опит и да зачерквам от листите - това на мен най ми отива

2011-06-20 16:29:10
"И двата вида избори наесен са важни, но по-важни са местните. Използвам времето да подбирам общинските съветници. Не само ги одобрявам, но когато трябва да ги махам и да се зачеркват от листите, това на мен най ми отива." Това заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроси за предстоящите избори. Допълни, че вече има достатъчно опит и се среща с различни хора, за да може да взима решенията си спокойно.

Той обясни, че е тактика да не казват кандидата си за президент до началото на септември, защото имало още много работа да се върши. От 3-4 септември до 23 октомври (когато е вотът - бел. ред.) ще имаме достатъчно време да политиканстваме, обясни Борисов. Помолен да коментира медийни публикации, че техният кандидат ще е е строителният министър Росен Плевнелиев заради това, че е харесван и некомпрометиран, премиерът посочи, че има още много такива министри, след което изреди почти всички членове на кабинета, като започна с вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Ами аз, който не справя, го сменям, каза той в отговор на уточняващ въпрос, че е изредил почти всички министри.

Борисов отказа да обяви и дали сегашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова ще е кандидатът за София. Обобщи целта на ГЕРБ : "Да бием в големите градове."

"Всяка седмица откриваме пречиствателни станции и колектори, което прави българските градове европейски, каза още Борисов и уточни, че са му омръзнали въпроси от типа какво направил този или онзи депутат. "Обикновено откриваме по два-три обекта на ден, така съм обещал на опозицията и да видят хората какво правим", допълни той.

Премиерът не каза откога реално ще бъдат увеличени минималната работна заплата и вдовишките пенсии. Обясни, че предстоят преговори в тристранния съвет, за да може да се случи това възможно най-рано. В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков посочи, че е реалистично увеличението да стане факт през септември. Увери, че повишаването няма нищо общо с изборите. Отново повтори, че много би искал да има увеличение на всички доходи, но не трябва да се стига да ситуацията, каквато е в Гърция.

Относно вота на недоверие, който беше отхвърлен от депутатите миналата седмица, и на който той не присъства, Борисов каза, че не иска да се отнася несериозно към парламента, но предпочел "да си гледа работата" - откриването на новия музей за съвременно изкуство.

За пореден път Борисов не пропусна да отправи препоръки за работата на журналистите. След като направи забележка, че от Би Ти Ви не са отразили откриването на нов спортен комплекс във Варна, той препоръча въпросите около АЕЦ "Белене" да започват така: "След като Станишев и тройната коалиция..." и за пореден път обясни, че ситуацията около строителството на новата атомна централа е трябвало да бъдат договорени от предишното правителство. Борисов каза, че икономическият министър Трайчо Трайков ще поиска още 3 месеца срок , "за да се изчистят всички проблеми".

Минути преди това на въпроси около консултантските договори на депутата Лъчезар Иванов обясни, че е говорил с него и е проучил случая. След като разбра, че Иванов е търсен неуспешно от предаването, се ангажира: "Искате ли утре сутрин да дойде, утре ще дойде."

По повод скандала около новия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева и исканията за оставки във ВСС Борисов коментира, че ГЕРБ няма нищо общо нито с избора й, нито с назначения в съвета.

Ясно е, че нещо не е наред, има прокуратура, която ще направи проверки, каза Борисов по повод скандалите в "Атака" и уточни, че не се меси в работата на други партии.

Борисов разясни и казаното по адрес на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, като посочи, че и в момента няма по-рейтингов политик от него и няма по-подготвен за президентския пост. Допълни, че при всяко негово посещение в чужбина го питат какво прави царят. Отговарял: "Казвам им – добре е, гледа си имотите, внуците." За съжаление нямало как да бъде издигнат и подкрепен от ГЕРБ.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати