29 Март 2024 г. Петък

Българските волейболисти победиха с 3:1 Германия в Световната лига

2011-06-20 05:45:45
Българският национален отбор по волейбол постигна много важна победа с 3:1 (26:24, 25:22, 20:25, 25:23) над Германия като гост. Състезателите на Радостин Стойчев изиграха силен двубой и спечелиха заслужено втората среща от четвъртия кръг в Бремен.

Капитанът в срещата Матей Казийски и съотборниците му подобриха значително представянето си спрямо първия мач, загубен с 2:3. Впечатляващо отново беше представянето на младия диагонал Цветан Соколов. Състезателят на "Тренто" отбеляза 26 точки и стана най-резултатен в двубоя.

В първите два гейма българите имаха превъзходство, благодарение на добрата си организация на полето. По-стабилната игра на блокада и успешният начален удар помогнаха за успеха. Националите направиха 14 успешни блокади срещи едва деветте в цели пет гейма в събота. Директните точки от начален удар бяха пет, а спечелените точки в нападение - 55 срещу 56 в първия мач.

Волейболистите, водени от Стойчев, стигнаха до три възможности за спечелване на първия гейм при 24:21. Германците успяха да изравнят, но веднага след това с две поредни точки българите спечелиха с 26:24. Във втората част Казийски и съотборниците му отново направиха 24:21, но след това бяха по-убедителни и след 25:22 поведоха с 2:0.

Домакините взеха добра преднина в третия гейм. През повечето време съставътна Раул Лосано водеше с поне три точки и не позволи на българите да изравнят. В края на частта Казийски направи добра серия на начален удар и българите стигнаха до 20:23. Тогава финландският съдия Партиайнен отсъди точка в полза на съперника, която Стойчев оспори. Все пак германците спечелиха гейма с 25:20.

Българският отбор показа стабилен характер и започна уверено четвъртия гейм. Соколов продължи със силните си атаки, а блокадата беше на добро ниво. Младият Николай Пенчев се включи успешно и спечели няколко точки в атака след технични отигравания. Българите взеха преднина и постепенно стигнаха до 25:23. Така те заслужено спечелиха мача и добавиха три точки към актива си.

Казийски остана далеч от най-успешните си дни в нападение, но изигра важна роля за победата. Капитанът на отбора завърши с 16 точки. Центърът Теодор Тодоров добави девет, а посрещачът Тодор Алексиев - осем. В състава на Германия най-резултатен стана Йохен Шопс с 16 точки, а Щефан Хюбнер и Роберт Кром направиха съответно 14 и 13.

Българските волейболисти имат 13 точки и са на второто място. Русия спечели два пъти с по 3:0 срещу Япония и е убедителен водач с най-високия възможен сбор от 24 точки. "Сборная" на практика си осигури място за финалните в надпреварата в Полша. Германия е на третото място с осем точки, а японците са четвърти с три.

В следващия кръг България посреща Япония във Варна, а германците са домакини на Русия.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати