25 Април 2024 г. Четвъртък

Българка продадена като робиня на ромска фамилия в Италия

2011-06-19 09:27:01
Полицията в Кампобасо арестува трима членове на италианска фамилия роми, които превърнали в робиня млада българка, купена от тях за 2000 евро, съобщава римският вестник "Темпо".

Българката била принудена да изпълнява като робиня всички заповеди на своите господари. От септември миналата година тя е държана изолирана в къща в Санта Кроче ди Маляно (община с около 5 хиляди жители в провинция Кампобасо), където била продадена на местна фамилия роми.

28-годишната жена преживяла истински ад от побой и тормоз. Ужасът предизвикал у нея такова отвращение към Италия, че тя не желае нищо друго, освен да се завърне в България, въпреки обещанието на органите на реда да й осигурят подходящи условия, за да преодолее болката. 

Не е трудно да се разбере защо Мария не вярва повече на обещания, пише "Темпо".

Нейната одисея, както и тази на други изпаднали в затруднение девойки, започва с обещание за работа от неин сънародник, който обаче я превръща в проститутка в южната част на областта Молизе.

Мъжът, който е обявен за издирване, но в момента следите му се губят, намира друг бърз начин да припечели за сметка на Мария.

Продава я за 2000 евро на ромска фамилия, която сега ще отговаря за търговия с хора и заробване.

Фамилията, съставена от 57-годишната Розария Казамоника, нейния 27-годишен син Луиджи Ди Силвио и 23-годишната й дъщеря Стефания Ди Силвио, налагала на жертвата най-тежката домашна работа, но най-вече претендирала тя да дари син на "мъжа в къщата".

Всякакви, включително най-унизителни методи, били позволени зад стените на дома, докато навън младата българка била представяна като годеницата на Луиджи. 

Жената правила опити да се обърне за помощ към жителите на  Санта Кроче, когато успявала за малко да се измъкне от насилствения контрол на своите "пазванти", но липсата на познания по италиански език затруднявали общуването, се посочва в информацията.

Освобождението идва благодарение на интуицията на приятелка българка, която по телефона схванала притеснението й, макар че не са могли да разговарят свободно. 

Сънародничката се свързва с общината и с криминалната полиция, които координират действията си. 

Ромската фамилия заедно с тяхната "робиня" е привикана в общината под благовиден предлог. Там ги очакват полицаите от Кампобасо, а двете "господарки" на Мария разбират, че са затънали в неприятности и веднага се нахвърлят срещу полицаите.

Сега, освен за другите тежки обвинения, ще отговарят също за съпротива, застрашаване и телесни вреди на служители на реда. Тримата членове на фамилията са арестувани, а на тяхната жертва е предложено да бъде настанена в специализирана асоциация.

"Благодаря, но не желая," бил отговорът на българката, която категорично дала да се разбере, че преживяванията й в Италия са приключили завинаги, пише "Темпо".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати