19 Април 2024 г. Петък

Мехмед ме помоли да си сменим местата, той загина!

2011-06-17 04:55:15

"Личеше си, че автобусът е стар. Още щом се качихме, лъхна на мухъл. Спомням си, че седях на мястото до прозореца. Там трябваше да седне Мехмед Зюфекер (едно от загиналите момчета - бел. ред.), но сам ме помоли да седне от външната страна. Сега разбирам, била съм на крачка от смъртта".

Това разказа пред в. "Труд" от болничното легло 23-годишната Милена Димитрова от Бургас, която оцеля при катастрофата край Пловдив.

Младата жена е оперирана в неврохирургията на университетската болница “Св. Георги” заради счупен при сблъсъка прешлен на гръбначния стълб.

Милена е студентка в трети курс по право и международни отношения в СУ “Св. Климент Охридски”. Връщала се в Бургас да учи за изпит. Качила се на автобуса от централната автогара в София в 22,30 ч.

"Избягвам да пътувам с рейсовете на “Ентуртранс”, защото са западнали, но онази вечер се наложи. Спомням си, че когато излязохме от София, шофьорът спря на първата бензиностанция на “Шел” да зареди. Там никой не е слизал, останахме 10-ина минути и продължихме. Шофьорът караше бързо", разказва Милена.

 

След Пазарджик тя задрямала и се стреснала от писъците на хората и разтресения автобус. Когато возилото се обърнало, Милена усетила, че не може да мръдне от мястото си.

 

"Просто не мога да изкажа благодарността си към моя спасител, който ме извади на ръце. Разбрах, че се казва Васко от Македония, шофьор на ТИР, който е пътувал в същата посока", обяснява Милена.

Чужденецът измъкнал първо нея от автобуса, а като видял, че задната част се запалила, извадил пожарогасител и потушил пламъците. После изваждал и други ранени. Милена видяла водача на автобуса в болницата с окървавени дрехи. Затова предполага, че и той е помагал на хората да излизат.

Преди ден шофьорът на автобуса бе обвинен за неумишлено убийство.

Срещу 43-годишния Светослав Димитров започва разследване за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост на пътя.

Във вторник през нощта автобусът с 31 пътници се обърна на 126-ия км на автомагистралата. Загинаха 8 души и 20 бяха ранени. Девет пострадали останаха на лечение в университетската болница “Св. Георги”. Най-тежко е състоянието на 46-годишна жена от Бургас, която е на командно дишане с тежка черепно-мозъчна травма, наранявания по очите и лицето.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати