Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 18
Начало arrow България arrow Лъчо Иванов спечелил 131 000 лв., но не декларирал всичко

Лъчо Иванов спечелил 131 000 лв., но не декларирал всичко

  Print E-mail
2011-06-16 19:37:07
източник: dnes.bg

Бившият лидер на столичната организация на ГЕРБ Лъчезар Иванов заработвал допълнително като консултант на застрахователна и охранителна фирма през 2009г. Част от хонорара на обща стойност 131 000 лв. бил преведен през 2010г., но някак странно бил отразен в данъчната му декларация в края на годината.

„Малките нарушения“ разкри сайтът Mediapool, който публикува ревизионния доклад на териториалната дирекция на НАП в София от април тази година.

До ревизията на Иванов се стигна след скандала миналата година, когато той се опита да спре излъчването на репортаж за негов приятел митничар.

След случая депутатът беше отстранен от постовете заместник-председател на парламента, председател на здравната комисия и на столичната организация на ГЕРБ.

Другата последица бяха данъчните проверки на митничари с големи имоти. Доходите на  Лъчезар Иванов също бяха проверени, като самата ревизия е започнала през ноември миналата година.

Проверката хвърля светлина върху съмненията около имотното състояние на депутата, които се появиха с публикуването на декларацията му от Сметната палата миналата година.

 

Тогава се разбра, че през 2009 г. той се е сдобил с къща за 200 000 лева, има заем за 149 947 лв. и е заработил от “друга стопанска дейност“ 120 750 лева.

Документът, с който разполага Mediapool, обяснява тази „стопанска дейност“ и отбелязва някой грешки при декларирането на доходите.

По договора с “Евроинс“ депутатът е извършвал медицински прегледи на кандидати за застраховане. От ревизионния акт обаче не става ясно в какво се изразява консултантската дейност към охранителната фирма.

Какви са „малките нарушения“?

Застрахователната компанията му платила два пъти по 5500 лв., след удържан данък от 450 лева. Хонорарите били преведени през март и юли 2010 година.

Лъчезар Иванов обаче не издал фактура на застрахователя и не декларирал парите. След ревизията на данъчните, приел констатираното нарушение и се подписал без забележки, отбелязват от Mediapool.

От консултантските услуги към охранителната фирма Иванов е получил близо 120 000 лв., заради които е трябвало да се регистрира по ДДС.

Иванов го е направил, но доста по-късно – 246 дни след законно установения срок, отбелязват от Mediapool. От НАП са установили, че депутатът има да внася 1100 лв.ДДС и лихви от над 110 лв. 

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини  Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, ...
  Новини "Точно нашето поколение седеше и гледаше как се налива бетон по плажа, как престъпниците облякоха костюми, купиха си медии и сега дават интервюта в тях. При цялата ...
  Новини България празнува 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Светският празник за Св. Св. Кирил и Методий, който се развива като специфично българско явление, ...
  Новини Общо 591 села в страната са без население или  в тях са останали да живеят до 9 души. Това означава, че малко над 10% от селата ще изчезнат съвсем скоро, защото са обезлюдени. - - В края на ...
  Новини Днес, 1 май, отбелязваме Международния ден на труда. Той се чества предимно от левите движения и партии в някои страни.Историята на празника се свързва с работническото движение през ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?