Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Март 30
Начало arrow България arrow Борисов се кани да спре скока на тока

Борисов се кани да спре скока на тока

  Print E-mail
2010-06-19 19:30:44
източник: news.bg

През новия отоплителен сезон е възможно да няма увеличение на цената на тока. Това прогнозира премиерът Бойко Борисовпри официалното откриване на ВЕЦ "Калето" край Мездра, информира БНР.

 

дошли да ми докажат, че това ще е цената. Мисля, че когато дойдат при мен може би ще я намаля."

Припомняме, председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев обяви, че се планира средно увеличение на електроенергията с 5% и така обещанието на управляващите да не вдигат цените на тока, не се спазва. Семерджиев дори прогнозираше, че ще има намаление.

Няколко дни по-късно той съобщи, че с 3% ще бъдат намалени технологичните разходи  на електроразпределителните дружества и от 18 те ще станат 15%.

Така цените на електроенергията от 1 юли няма да бъдат увеличени с 5%, а средно с 1-2 на сто.

За предстоящия отоплителен сезон няма да има повече от предвидените средства за енергийни помощи, като се очаква да бъдат подпомогнати около 250 хиляди души, коментира социалният министър Тотю Младенов.

По думите му се очаква до края на месеца да бъде приета и новата наредба от МС, която в момента е внесена за обсъждане от Тристранния съвет за сътрудничество.

Бойко Борисов заяви, че приветства истинските инвеститори, които действително влагат пари и разкриват работни места, а не тези, които са дошли да ограбват.

Той преряза лентата на новото съоръжение заедно със собственика Тони Йорданов. Сред гостите на събитието бе и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Новооткритата централа струва 15 милиона лева за приблизително 3.4 мегавата мощност. По думите на премиера в"Цанков камък" за 80 мегавата са вложени един милиард лева, което определи като "пладнешки обир".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини В Оперативния щаб очакват пик на коронавируса в третата третина на април месец - времето е по време и след Великден."Всичко зависи от мерките и това как народът ги спазва, заяви в студиото ...
  Новини За Конфередерацита на индустриалния капитал в България (КРИБ) съотношението 60/40 е неработещо, защото работодателят трябва да плати 80%, а държавата - 20%.Позицията на КРИБ изрази за сутрешния блок ...
  Новини 313 стана случаите на установен коронавирус у нас, за денонощието установените са нови случаи са 37. Един пациент е починал в "Пирогов" тази сутрин. Припомняме, че в ...
  Новини Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV. - - Той ще бъде ...
  Новини Преустановява се влизането в България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Турция и влизащи у нас от определени държави. Това става със заповед на здравния министър Кирил ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?