26 Април 2024 г. Петък

Кабинетът пропуснал възможност за 600 млн. лв. приход в бюджета

2011-06-16 16:12:22

На среща с бизнеса във Враца ръководстото на ССИ коментира, че кабинетът се е провалил с антикризисните мерки, въпреки че социалните партньори са дали рецепта за намирането на милиард и половина лева бюджетни приходи още през април 2010 г.

Само провалянето на продажбата на остатъчните дялове от електроразпределителните дружества и провалът на продаването на държавните квоти от въглеродните емисии са допринесли за увеличаването на бюджетния дефицит с не по-малко от 600 милиона лева.

Според Съюза за стопанска инициатива отчет за изпълнението на 59-те антикризисни мерки не е даден, но и така се вижда, че те са провалени в своята цялост.

Работодателската организация смята, че изпълнителната власт събира недостигащите й пари от гърба на предприемачите.

Известно е, коментират от ССИ, че най-лесно се събират пари от малките, средните и микро- предприятията. На практика държавата изземва оборотите на малките фирми с натиск, административен произвол и „безкомпромисно поведение" от страна на контролните органи.

„Новото", което предлага опитът на предприемачите в град Враца е, че е известна цената, която трябва да се заплати в случай, че някой спечели обществена поръчка. Тя възлиза на 15 процента от размера на поръчката и се „инкасира" от лице, популярно сред предприемачите с кодовото име „Ники Фотото". Твърди се, че лицето с посоченото „кодово име" живее доста на широко.

Врачанските предприемачи са настояли пред ръководството на ССИ да организира среща с Главния прокурор в град Враца, където на място да чуе лично изнесените данни за преплитането на престъпници, корупционисти, полиция и прокуратура.

Във Враца са притеснени, че по време на предизборната кампания репресиите ще се засилят в посока на тотално подслушване.

Предприемачите са шокирани от свръх скандалната ситуация със създаването на тандема „Цветан Цветанов - Владимира Янева". На срещата е изразено очакването, че министърът на вътрешните работи като щеф на предизборния щаб на управляващата партия ще поръчва подслушване на политическите си опоненти, а Янева ще дава разрешения за това в качеството си на председател на Софийски градски съд (СГС).

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати