23 Април 2024 г. Вторник

Президентът на "Барселона" заплаши, че ще скъса отношенията с "Реал" (Мадрид)

2011-06-16 15:28:16
Президентът на "Барселона" Сандро Росел заплаши, че може да прекъсне отношенията с "Реал" (Мадрид). Той спази думата си, че ще изчака да свършат всички първенства, за да отговори на нападките от страна на белите, свързани с поредицата от четири двубоя за 18 дни.

Преди два дни "Барселона" стана шампион и в баскетболната надпревара в АСВ лигата. След поредния триумф на клуба Росел говори по темата, свързана с действията на мадридчани. "Това е най-добрият спортен сезон в историята, но искам да направя институционално обръщение за всичко, което направи "Реал" (М) през годината."

"След като преодоля всякакви трудности, барселонизмът постигна серия от успехи. Въпреки множеството провокации, решихме да следваме нашия стил. Провокираха ни, но издържахме. сега се наслаждаваме на успехите си, а футболът постави всички на местата им", каза Росел.

Според него представянето на "Уембли" във финала с "Манчестър юнайтед"е бил най-добрият отговор за тези, които са атакували "Барселона". Той говори за ситуации, които не могат да се допускат занапред.

"Ние, клубовете, имаме обществена отговорност, която трябва да защитаваме над всяко съперничество. Ние сме пример за много хора, включително и за децата. "Реал" (М) тази година прескочи границите на съперничеството."

Росел заговори и за забъркването на "Барселона" в допинг скандал от "Кадена сер". Журналистът вече е даден под съд. Той твърди, че източникът му е от клуба от Мадрид. "Ако подобно нещо се беше случило с "Реал" (М), ние щяхме да опровергаем информацията веднага. Бихме приветствали такова действие на белите, но то не се случи", добави президентът на каталунците.

Той не подмина и изказванията на старши треньора на белите. "Моуриньоказа, че Гуардиола трябвало да се срамува. Това, което трябва да буди срам, е неговата пресконференция. Защитихме се пред УЕФА. Изненадващо"Реал" (М) обвини осем наши футболисти в неспортсменски действия. Отново се защитихме поред УЕФА."

Президентът на "Барселона" каза, че няма да допусне подобно нещо да се случи отново. "Ако е необходимо, че се обърнем към съда. Но нека никой не очаква, че ще паднем на това ниво. Ценностите, които защитаваме, не ни го позволяват."

За финал той припомни думите на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес, който заяви, че няма да се откаже, докато белите не спечелят Шампионската лига за десети път. "Надявам се да се опитват по законния начин", добави Росел.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати