Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Януари 20
Начало arrow Политика arrow Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета

Станишев почервеня... от яд. Скъса плана на кабинета

  Print E-mail
2011-06-16 15:20:04
източник: dnes.bg

Лидерът на БСП Сергей Станишев скъса демонстративно от парламентарната трибуна антикризисния план на правителството, който ГЕРБ обявиха през 2009 г.

"Този план не струва", каза той пред депутатите по време на дебатите на вота на недоверие.

"Всички трябва да са наясно, че който не е в пленарна зала и не участва в гласуването по вота на недоверие, подкрепя правителството", отсече лидерът на БСП.

Той отбеляза, че резултатите от гласуването ще покажат кой какъв е в това Народно събрание, кой подкрепя политиката на кабинета и носи отговорност за нея.

Според него са несъстоятелни мотивите да не се гласува за вота, защото го внасят БСП и ДПС.

"Нека сините внесат вот на недоверие, ще им дадем подписи, защото нямат достатъчно", призова Сергей Станишев.

Той отрече, че вотът е внесен с цел да се правят дребни парламентарни игри и сценарии, а за да може това правителство да си ходи възможно най-скоро, защото води България към провал.

"След още две години управление на ГЕРБ ще оставите една опоскана и социално отчаяна държава, която няма европейски перспективи. Вотът не е насочен към някого от министрите, а към премиера, защото неговата най-голяма следизборна лъжа е, че за три години ще направи България средноевропейска държава", отбеляза лидерът на левицата.

"Къде са милиардите, които ви оставихме, къде ги изхарчихте и кой забогатя от тях, след като българските граждани обедняват", попита реторично Станишев.

 

"Разигравате цинична истерия да се вдига ли минималната работна заплата, която трябваше да се увеличи още от юли миналата година, а дори и да се вдигне от септември, увеличението ще бъде вече изядено от инфлацията", посочи той и обвини кабинета, че прехвърля тежестта от кризата на обикновения човек.

"Видях мотивите от вота и се изненадах от безочието на вота дори в заглавието. Хората могат да сравнят какво говореха вносителите тогава и какво говорят сега. Не се ли чувствате неудобно, или кризата влезе в България, когато влязоха и бюлетините за ГЕРБ?", опонира му икономическият министър Трайчо Трайков.

"Говорите за тежките последици за хората, а кога стигнахте до хората, кога сте живели като тях? Когато гледахте джетовете на Вальо Топлото или когато прибирахте хонорарите от Цанков камък? Питайте бизнеса какво значи газ, по-скъп за тях със 160 лева.

В какво се опитвате да убедите българите? Че не се справяме с една държава? Няма да мине. Всички виждат усилията ни. Всички трябва да помнят, че вашето управление ни излиза много скъпо", отсече Трайчо Трайков.

Точно в 12,40 часа приключи дебатът по внесения вот на недоверие. Той ще бъде гласуван утре в същия час.

Очаква се с гласовете на независимите депутати вотът да бъде отхвърлен. Синята коалиция и "Атака" вече обявиха, че няма да участват в гласуването. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?