29 Март 2024 г. Петък

Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат

2011-06-16 14:48:52

Станалият печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красимир Георгиев – Красьо Черния, не е знаел значението на думата магистрат по времето, по което вече е бил обвинен в лъжесвидетелстване.

Това разказа пред Софийския районен съд Стойко Стоев – бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който в края на 2009 г. подаде оставка заради контактите си с плевенския бизнесмен, а впоследствие бе уволнен и от Софийския военноокръжен съд.

Стоев даде показания по делото за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев. Според обвинението той е отрекъл пред прокурор да познава магистрати, но разпечатките на телефоните му показаха разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система. 

Днес Стойко Стоев каза пред съда, че познавал Красьо от седем години, но не можа да си спомни конкретния повод, по който са се запознали. 

Обясни, че двамата се срещали един-два пъти седмично, а поводът за контактите им често бил център за деца с пареза, с чието изграждане се занимавал Стоев. Красимир Георгиев пък имал средно строително образование.

Бившият член на ВСС допълни, че той е запознал Красьо с колегата си Иван Димов, но нямал впечатление плевенчанинът да е разбрал, че Димов също е член на съвета. 

Стоев разказа още, че след развихрянето на лобисткия скандал във ВСС Красьо отишъл при него и му споделил, че е обвинен в лъжесвидетелстване. Плевенският бизнесмен, който бе докторант на Стопанската академия в Свищов, попитал също какво е „магистрат“.

Едва в този момент Стоев разбрал, че неговият познат всъщност е „черничкият човек с ланците“, както го нарече членът на ВСС Иван Колев, когато изнесе пред медиите аферата с купуването на гласове във ВСС за изборите на висши магистрати.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати