18 Април 2024 г. Четвъртък

Важно е ГЕРБ да бъде бит, надъхва се Сергей

2010-07-21 10:33:11

"2011 година трябва да се случи това, което се случи с правителството на Иван Костов през 99-а година, когато беше пречупен митът за това, че от СДС са всесилни, могат да постигнат всичко“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който коментира актуални теми от политическия живот.

Според бившия премиер рейтингът на ГЕРБ и правителството пада много по-бързо, отколкото на Костовото правителство. 

"Все повече хора ще осъзнават, че те плащат цената за некомпетентната политика на ГЕРБ, за липсата на визия, за импровизациите, за лобизма и за всичко останало – цената се прехвърля на гърба на хората”, коментира той.

БСП вече е започнала да събира информация за "братовчедските и шуробаджанашките назначения".

"От другата седмица ще започнем да изнасяме информация за назначения – сватове, братя, сестри, братовчеди и други близки и роднини на управляващите, както на национално, така и на местно ниво”, каза още Станишев.

За социалистите е важно следващият президент да бъде авторитетна и отговорна личност, която може да изпълнява добре функциите си.

„И е важно да бъде бит ГЕРБ“, закани се Станишев.

Той призна, че ще търси помощ от сега действащия президент Георги Първанов, "защото на него не му е все едно кой ще бъде негов приемник".

От Първанов се очаква да помогне за съответната коалиционна формула, която ще застане зад бъдещия червен кандидат. Също така Станишев и Първанов ще решават какъв трябва да е типажът на кандидата, и най-сетне коя личност е най-подходяща за поста.

По думите на бившия премиер в доклада за напредъка на страната ни в областта на правосъдие и вътрешен ред се констатира политическата воля на правителството за справяне с проблемите, което се дължало на желанието на Комисията да окуражи новото правителство.

"Но както е казал Николай Хайтов, едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да направиш конкретните неща”, добави той.

Станишев отбеляза, че комисията има доста сериозни препоръки да се подобри професионалната работа на полицията, прокуратурата и съдилищата. Той припомни за много арести на МВР, от които обаче не следват присъди. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати