20 Април 2024 г. Събота

Канили Ламбо за вице на Кунева

2011-06-14 05:15:54

БСП е в патова ситуация за президентския вот.

След като най-харесваният за кандидат президент Стефан Данаиловкатегорично отказвада се яви на изборите наесен, левицата не знае по кой път да поеме.

От свои източници в лявата партия news.bg  научи, че никой от другите номинирани не се нравел на ръководството.

Дори евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин бил в графата неизбираем.

За другите номинирани ръководтвото се дърпало, защото били разпознаваеми или не притежавали харизма.

Висши партийни функционери дори „направили пътечка" към независимия кандидат Меглена Кунева, която към момента поне е най-силният играч в кандидат- президентската битка.

След като Стефан Данаилов отказал да бъде кандидатът на левицата за президентския пост от лобито на Кунева в БСП му предложили да бъде вицепрезидент на първия ни еврокомисар.

Ламбо отказал да стане жертва на поредната политическа интрига.

Никой от ръководството на БСП обаче не е разговарял с Данаилов. Искали да е кандидатът на левицата за Дондуков 2 или не. Засега екскултурният министър обяснявал отказа си само пред партийните клубове.

За да го чуе ръководството на Позитано 20 Ламбо се заканил да разпространи сред всички членове на пленума интервюто, което даде за вестник Стандарт и където подробно описва аргументите си да откаже да се включи в президентската надпревара.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев също отлагалсъдбовния разговор с Ламбо с надеждата той да размисли и да се поддаде на натиска, който идва от партийните структури. В БСП се надяват и дългогодишния приятел на Стефан Данаилов - президентът Първанов да го склони да се включи в президентския вот.

Именно държавният глава преди година пръв лансира идеята екскултурният министър да е кандидатът на БСП за президент. Докато обаче БСП се лута по въпроса за президентската си номинация, се увеличават шансовете социалистите да се провалят на президентския вот.

В партийните редици вече се чува негодувание срещу отлагането на номинацията. Вътрешната опозиция  в червената партия пък вече се канела при провал на изборите да иска оставката на лидера .

Данаилов успял да разгневи голяма част от другарите си със своя отказ, други пък направо сащисал с предложението сиГеорги Кадиев да бъде кандидатът на БСП за президент.

Според Ламбо БСП трябва за издигне за държавен глава млад човек с хъс за предизборната битка.

Такива качества той откривал в кандидата на БСП за кмет на София.

Стефан Данаилов отправял критики към съпартийцитеси, че избързали с номинацията на Кадиев за кмет.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати