25 Април 2024 г. Четвъртък

Димо Гяуров: Корнелия Нинова е слънчасала

2010-07-21 10:29:48

"Вярно е, че напоследък времето е слънчево, обаче това не e причина някой да слънчасва. Съвсем отговорно заявявам, че ако Корнелия Нинова е казала такова нещо, то е резултат само от слънчасване и от нищо друго."

Това заяви Димо Гяуров, председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Поводът са днешните обвинения на Корнелия Нинова от БСП, "че от над 200 подадени сигнала в комисията на Димо Гяуров, нито един не е излязъл оттам с решение“.

Той обясни, че до този момент в комисията са разгледани 942 сигнала. Димо Гяуров обвини Нинова, че "лъже много наивно и елементарно“ предвид това, че БСП също имат представител в комисията и подчерта. "

Тази леля просто дрънка едни глупости“, категоричен бе той.

Димо Гяуров отрече обвиненията на Корнелия Нинова и че Бойко Борисов, Мартин Димитров, Иван Костов и Волен Сидеров осъществяват чадър чрез него,като председател на Комисията за борба с конфликт на интереси, над управляващите.

"Това няма как да е вярно, защото ние още не сме приключили с доклада за декларациите на депутатите. Така че това също е най-малкото глупаво и наивно твърдение“, каза още той и призова Нинова да каже за кой депутат е сигналът с номер "X”.

“Все съм очаквал от БСП простотии, но пък чак толкова не съм очаквал. Мислех си, че са поне малко по-сериозна политическа сила, а те съвсем го удариха на плод-зеленчук“, коментира още Гяуров.

Димо Гяуров подчерта, че голяма част от доклада на ЕК се базира на отговори по зададени въпросници на българската администрация.

Той предполага, че препоръката на ЕК за създаването на единен орган, който да отговаря за предотвратяването на конфликта на интереси се базира на законопроекта, изготвен от Министерство на правосъдието и внесен от МС в Парламента за създаването на орган, който да констатира и да наказва случаите на конфликт на интереси.

Самият Гяуров е "за“ изпълнението на препоръката, защото смята, че комисията не може да свърши цялата работа по констатирането на конфликт на интереси на всички нива на държавната и общинската администрация.

"И по отношение на сега действащия закон има много бели полета, има неясности и неразписани въпроси и процедури“, обясни той. Парламентарната комисия няма физическата възможност да провери общинските съветници.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати