29 Март 2024 г. Петък

Кунева мисли 10 години напред

2011-06-12 07:04:08

„Искам точно властта, която има президентът, властта да говори, властта да убеждава чрез преговори. Това го мога най-добре”.

Това заяви кандидатът за президент Меглена Кунева пред Нова телевизия.

Според нея държавността означава да има грижа за всеки.

„Ние си рушим държавността, не уважаваме институциите, а хората не вярват, че правилата важат за всички”, ковентира Кунева.

„Моята мечта е да направя така, че да има много ясен обществен ангажимент поне за десет години напред за развитието на българската икономика”, каза тя. По думите й е необходима икономика, която не оставя България на опашката на ЕС.

Кунева смята, че съдебната система на България е в много лошо състояние и трябва да се усъвършенствана.

„Откритата кампания е най-добрата кампания”, каза тя и допълни, че е са важни срещите с хората.

Кунева заяви, че не е кандидат на Тройната коалиция, а по убеждения е център дясно. Тя отрече да има общо и с АБВ-то На първанов.

 

„Аз няма да правя уговорки с партии, а какво ще решат партиите, четейки моята програма – не знам”, обяви още първият ни еврокомисар.

На въпрос дали вярва на предсказанието, че следващият президент на България ще е жена, Кунева посочи, че България е в женски род, Европа също.

Според нея няма нищо странно жена да е президент, още повече, че жените са много решителни.

На въпрос не е ли прекалено интелигентна, за да се включи точно в настоящата предизборна кампания, Меглена Кунева отговори реторично: „Вие кой предпочитате – Бай Ганьо или Алеко Константинов?”

„Ако има нещо в личния живот, което е притеснително, човек трябва да се замисли преди да тръгне по този път. Аз нямам притеснения за личния си живот. Очаквам, че може и да има атаки. Аз вероятно съм труден противник, защото не съм правила приватизация. Никой от семейството ми не е правил”, добави Кунева.

Според нея откритата предизборна кампания е най-добрата: „Ходенето от врата на врата – аз нямам никакъв проблем с това. Бих се срещнала и с двама души”, каза кандидатът за президент на България.

„За мен са важни всички между 18 и 100 години, всеки който е активен”, добави тя.

 

 

 

Кунева подчерта, че нейната каузата е България - образована, по-високо платена работа, да предлага добри условия и работа за хората, които живеят вън от страната.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати