29 Март 2024 г. Петък

Звучен шамар - България в четвърта урна за СП 2014 в Бразилия

2011-06-11 11:31:27

 

Само преди дни сайтът Goal.com зарадва цяла България, като излезе с новината, че родината ни ще бъде в трета урна преди тегленето на жребия за квалификационния цикъл за СП 2014 в Бразилия.

Според информацията на медията, Лотар Матеус и компания са хванали последния влак, като страната ни бе на 27-мо място: точно пред водача в четвърта урна.

Популярният сайт обаче е пропуснал една много "тънка" подробност - урните са разработени според ранглистата на ФИФА за месец май, а всъщност те ще се определят според ранглистата на ФИФА за месец юли.

Според данните, които бяха оповестени от цял свят само преди дни, България имаше реален шанс да се надява на добър жребий. Сега обаче вместо два, ще срещнем цели три топ-отбора.

В новата ранглиста на ФИФА се включват резултатите на страните след квалификационните мачове за Евро 2012, които бяха пропуснати от Goal.com.

В момента единствените държави, които могат да "сменят" урната си са Румъния и Естония. Румънците могат да отидат в трета урна, ако победят Парагвай.

Естонците могат да изритат Полша от четвърта урна, ако прибалтийската република победи Чили и Уругвай, което обаче е малко вероятно.

В момента България е на само 4 точки зад Унгария, като вместо да бъдем последни в трета урна, ставаме първи в четвърта: разликата е колосална.

В същото време поне можем да се успокоим по нашенски, че спънахме Черна гора. Ако момчетата на Златко Кранчар ни бяха победили преди седмица, те сензационно щяха да се покатерят в първа урна. Сега са "само" във втора.

Ето и всички урни:

Първа урна: Испания, Холандия, Германия, Англия, Португалия, Италия, Хърватия, Норвегия, Гърция

Втора урна: Франция, Черна гора, Русия, Швеция, Дания, Словения, Турция, Сърбия, Словакия

Трета урна: Швейцария, Израел, Ейре, Белгия, Чехия, Босна, Беларус, Украйна, Унгария

Четвърта урнаБЪЛГАРИЯ, Румъния, Албания, Грузия, Литва, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия, Полша

Пета урна: Армения, Естония, Финландия, Кипър, Латвия, Молдова, Македония, Азербайджан, Фарьорски о-ви

Шеста урна: Уелс, Лихтенщайн, Исландия, Казахстан, Люксембург, Малта, Андора, Сан Марино

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати