16 Април 2024 г. Вторник

"Съдът: Две до живот за смъртта на Белнейски", "15 г. затвор, ако шамаросаш лекар"

2011-06-10 21:56:14

 

Доживотен затвор за убиеца на Белнейски

 

 

 

 

"24 часа":

Съдът: Две до живот за смъртта на Белнейски




Две доживотни присъди без право на замяна - за всяка една от жертвите, постанови окръжният съд в Пазарджик за Лазар Колев.

Той бе признат за виновен в убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Отделно съдът постанови и общо 50 г. затвор - по 15 г. за изнасилването на всяка една и 20 г. за блудство с по-малката.

5-членният съдебен състав, който единодушно е подписал присъдата, постанови едно общо наказание за Лазар Колев - до живот без право на замяна, по 5-те пункта на обвинението.

Присъдата бе прочетена точно в 14 ч от председателя на съда Ивета Парпулова. Като мотиви за решението тя съобщи, че всички обвинения срещу Колев са доказани по несъмнен начин по време на продължилия 4 месеца съдебен процес.

Осъденият изслуша с каменно лице най-тежкото наказание, което можеше да получи, и бе изведен от съдебната зала веднага след произнасянето на присъдата, без да промълви и дума.

 

 

 

Борисов съветва

 

 


"Труд":

Премиерът: Размажете подкупните катаджии



Подкупните катаджии "просто трябва да се размазват", инструктира премиерът Бойко Борисов своя вътрешен министър Цветан Цветанов.

Вечер хората в новините слушат, че сме заловили кокаин, арестували кораби, тирове. А в същото време на улицата, като им вземат 20 или 50 лева, си викат: Тези за какво ни говорят, на улицата какво става?, заявява Борисов според стенограмата от последното правителствено заседание.

Повод за нареждането е доклад на Цветанов за успешната операция срещу пътни полицаи по магистрала "Тракия". Десет от тях бяха арестувани, след като скрити камери в патрулките им ги уличиха, че вземат подкуп.

 

 

 

Кълнове виновни за Е. коли

 

 

"Новинар":

Все пак кълновете били виновни за Ешерихия коли



Отглежданите в Германия зърнени кълнове са причината за заразата с опасната бактерия Ешерихия коли, която уби 30 души и разболя близо 3000, обяви президентът на германския Център за контрол на заразните болести "Роберт Кох" Райнхард Бургер, цитиран от осведомителните агенции. Той заяви, че макар засега да няма положителни резултати от изследванията на кълновете, отглеждани във ферма в Долна Саксония, епидемологичният анализ на модела на разпространение на заразата предоставя достатъчно доказателства, за да може да се направи този извод. Кълновете са виновни, каза Бургер.

Заключението е било направено след изследване на пътници в автобус, които се хранили в един и същ ресторант. Всеки пътник, който си поръчал ястие, съдържащо кълнове, се разболял от кървава диария - първият симптом на заразата. Бактерията поразява бъбреците и нервите. Въпреки че е открита във фекални проби от заразените пациенти, тя все още не е намерена в каквато и да било прясна храна", поясни Бургер.

 

 

 

Синия вот

 

 



"Стандарт":

ГЕРБ и червените решават синия вот




Гербери и социалисти ще решават кой да е кандидатът на сините за президент. Хората на Иван Костов шушукат, че много симпатизанти на Генерала ще отидат до урните в неделя, за да пуснат бюлетина на отворените избори на десните. Командира бил бесен, че премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов публично подкрепяли кандидатите на СДС за държавен глава - Румен Христов, и за кмет на София Владимир Кисьов. Затова най-смелите слухове гласят, че ДСБ се готвят да обявят отворените избори на Синята коалиция за манипулирани. След вота в неделя хората на Командира се стягали да обявят, че до урните в цялата страна са отишли много ГЕРБери, които са дали вота си за Румен Христов и Владимир Кисьов от СДС, а не за Светослав Малинов и Прошко Прошков от ДСБ. Така Костов мислел да се оправдае с ниския резултат на кандидатите на тъмносините за президент и столичен кмет. "ДСБ нямат поддръжници нито в страната, нито в София. В столицата едва намериха свои хора да вкарат в комисиите", казаха от СДС. "Целта ни е не да обявим изборите за манипулирани, а да дойдат да гласуват колкото може повече хора на тях", отсече вчера шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

 

 

 

В затвора за насилие над лекар

 

 

"Монитор":

15 г. затвор, ако шамаросаш лекар



От 5 до 15 години зад решетките чакат всеки, който вдигне ръка на лекар и му нанесе тежка телесна повреда. Това предвиждат поправките в Наказателния кодекс, под които са се разписали депутати от всички парламентарни групи. С промените наказанието за кървав побой над медицинско лице става по-сурово. В момента законът предвижда за такова престъпление затвор от 3 до 10 години. С измененията в НК вече всички медицински лица ще се включат в списъка на хората със специален статут, за насилие над които се предвиждат по-тежки наказания. В него влизат полицаи, прокурори, съдии, митничари, данъчни. Така ако някой разярен роднина на пациент си позволи да нападне доктор, ще бъде съден, както ако нападне и полицай.

С новите  разпоредби никой няма да може да отърве затвора дори и да нанесе само лека телесна повреда на лекуващия в бяла престилка, както беше възможно досега. Насилникът ще лежи вече поне година на топло и за малко нараняване.

 

 

 

Отлюспване

 

 


"Новинар":

Доган изгони инакомислещите от ДПС




Шестимата, които подкрепиха напусналия ДПС Касим Дал, бяха изключени от партията. Решението за изгонването им беше взето от Централния съвет на движението. Сред изключените е и депутатът Корман Исмаилов, който преди това беше изпъден от парламентарната група. Четирима от изключените са представители на турските изселници, които преди време инициираха подписка за оставката на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Кандидатите за кметове на партията ще се номинират на общоселски събрания. При издигането на кандидатури ще участват и хора, които не са членове на партията. Последната дума за номинациите обаче ще имат от централата на ДПС.

 

 

 

Без цигара в колата

 



"Монитор":

Без тютюнев дим и в личната кола



Тотална забрана на пушенето не само в ресторантите и кафенетата, но и в такситата, маршрутките и личните автомобили. За това настояват 63% от българите, показва проучване на Министерството на здравеопазването (МЗ). Хората масово искат солени глоби за всеки дръзнал да запали в парка, дори ако много му се прииска да си дръпне, докато е на пикник в планината, лови риба в реката или отморява на плажа. Повече от половината наши сънародници са категорично против изключенията за тютюнопушене, дори то да е само имитация с електронна цигара.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати