Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Май 27
Начало arrow Политика arrow Това е моят вот - цялата зала на крака!

Това е моят вот - цялата зала на крака!

  Print E-mail
2011-06-10 14:56:40
източник: dnes.bg

Това е моят вот! Цялата зала на крака да благодарят за това, което сме направили. 

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в НСА внесения вот на недоверие от Коалиция за България и ДПС. 

Премиерът  Бойко Борисов откри официално Шестия национален конгрес на Асоциацията на кинезитерапевтите и рехабилитаторите в България.

При откриването на форума ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров благодари на премиера за това, че собствеността на академията е била запазена, въпреки че към нея е имало големи апетити. 

„ В Несебър, въпреки това правителствено решение от февруари, тихо и полека, чрез различни хватки на имотно-съдийската мафия, се опитват да заграбят тези 135 дка, които правителството ни отреди. Надявам се с общи усилия и с всеобщо желание тази база да остане собственост на държавата и в полза на всички“, заяви ректорът. 

„Когато бях кмет, казах на Националната спортна академия (НСА), че докато съм кмет няма да дам да им вземат имотите. Мисля, че това го повторих, като станах премиер. Така че докато сме ние, НСА ще си ползва имотите така, както е“, отвърна му Борисов, което предизвика бурни аплодисменти в залата.

„Не случайно и в Несебър решихме въпроса, така, както искаше НСА. Не случайно арестувахме и висш магистрат там, защото се оказа, че е точно по този начин, както вие ги оценихте, а не аз – имотно-съдийска мафия. Надявам се, че колегите от съдебната система ще чуят това определение и също ще наблюдават, за да няма намеса в тяхната независима съдебна власт, това, което хората искат”, каза още премиерът Борисов.

 

 

Dnes.bg припомня, че шефът на административния съд в Бургас Атанас Вълков беше обвинен в пране на пари. 

Той беше арестуван в началото на април в момент, в който уговарял продажбата на имот край Несебър, придобит от майка му с фалшиви документи. Стойността на сделката е била около 2 200 000 евро.

Имотът бил част от терените, които през последните години са обект на спорове между Националната спортна академия и собственици, получили реституирания поземлен терен. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  Новини След петчасова среща турският вицепрезидент Фуат Октай и българският премиер Бойко Борисов не стигнаха до съгласие по скандала с думите на външния министър на Турция Мевлют ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?