25 Април 2024 г. Четвъртък

До живот без право на замяна за Лазар Колев

2011-06-10 11:48:11

Доживотен затвор без право на замяна – това е присъдата, която Лазар Колев получи за жестокото двойно убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Пазарджишкият окръжен съд каза тежката си дума „виновен“ четири месеца след старта на процеса и близо пет години и половина, след като двете момичета бяха открити мъртви в местността „Грамадите“.

Лазар Колев е признат за виновен по всички повдигнати обвинения – за изнасилванията и убийствата на двете сестри и за блудство с по-малката – Христина.

 

Той е осъден да плати и 400 000 лева кръвнина на родителите на сестрите, както и 80 000 лева разноски по делото.

В мотивите си съдът отчете, че доказателствата по делото безспорно сочат, че той е извършил жестокото престъпление. 

Според съдия Ивета Парпулова, отричайки да е извършил престъплението, Лазар Колев прави опит да се измъкне от тежкото наказание.

"Според мен в съдебната зала безспорно се доказа, че Лазар Колев е двойният убиец на сестрите. В обществото не трябва да има никакви съмнения, че той е извършил зверското деяние“, коментира след приключването на процеса окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

След разследване, продължило пет години, след връщания и съмнения за подмяна на доказателства, на 7 февруари 2011 г. стартира делото срещу Колев.

При пледоариите преди дни прокуратурата и адвокатът на родителите на убитите момичета поискаха най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Лазар Колев поиска той да бъде оневинен.

Основното доказателство срещу Колев са негов ДНК материал, открит по телата на Росица и Христина, и показанията на негов съкилийник.

Решението на Окръжния съд в Пазарджик подлежи на обжалване.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати