25 Април 2024 г. Четвъртък

Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди

2011-06-09 16:55:24

Райо Димитров - бащата на Ангел Димитров-Чората, неговата майка Адриана и брат му Димитър заявиха след оневиняването на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Чората, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят.

Те са убедени, че Ангел е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта. "Ще сезираме европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана  Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три съдебни решения по  делото. "Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров, които Върховният касационен съд оправда окончателно, истината е възтържествувала.

Борис Механджийски - единият от петимата полицаи, подсъдими по делото заедно с майор Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков, каза пред БТА, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.

 

"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас“, коментира той.

„Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", допълни Механджийски.  

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими полицаи, Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.

"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той. Подкрепата на колегите от полицията беше много важна за нас", обясни той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати