19 Април 2024 г. Петък

И все пак президентският пост бил важен за ГЕРБ

2011-06-09 16:23:39

Президентският пост за ГЕРБ е важен и ние ще положим всички усилия да излъчим достоен кандидат. За мен лично не е важен. Ще остана премиер, за да си довършим работата. Това каза в Русе премиерът Бойко Борисов.

Тази сутрин той изненадващо заяви, че президентският пост изобщо не е нужен на ГЕРБ. "Идва ни в повече", бяха думите на Борисов. Преди ден премиерът обяви, че ще се кандидатира за президент, но на следващите избори за държавен глава, а не на предстоящите наесен.

Относно поста директор на НОИ министър-председателят  заяви, че се работи по въпроса. Той трябва да бъде човек, който  да се приеме от всички партии и да не е чисто политическа  кандидатура. 

По повод позицията на Холандия за Шенген Борисов заяви,  че всяка държава има своята политика. "Лошо е, когато външната й е заложник на вътрешната политика. Мисля, че вчера ние дадохме пример как, когато се поставят неизпълними условия се реагира  към други партии.

Истински се надявам холандските власти да  бъдат откровени и честни и да оценят усилията на България и  Румъния. Всички други държави го направиха", коментира Борисов, цитиран от БТА.

 

При посещението си днес в Румъния Борисов и Дянков са разговаряли с румънския премиер Емил Бок и с министъра на  финансите Георге Яломицяну относно намаляването на таксите на  Дунав мост, които България понижи едностранно за леки автомобили от 1 юни.

Дянков обясни, че се надява до края на годината, с  анализа, който показва, че събираемостта ще се увеличи от това,  че повече хора ще минават моста, да убедят румънското  правителство, че е в тяхна полза и в полза на всички, да сторят  и те същото.

Той допълни, че рехабилитацията на Дунав мост  започва до 2 седмици и ще трае около 2 месеца. 

В Русе Борисов и Дянков посетиха строящата се спортна зала  по публично-частния проект "Проект Русе". Премиерът обясни, че  ще помогне, за да може до края на годината тя да бъде покрита. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати