26 Април 2024 г. Петък

Отговорът на Сидеров: Болката ще е силна!

2011-06-08 10:24:50

„Ако си подкрепял джентълменски една партия 2 години, тяхна е отговорността за това, което правят в момента. За една безкористна и джентълменска подкрепа се отплащат с подлост”,  така лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира решението на мнозинството да не го подкрепи за председателския пост на комисията „Антимафия”.

На въпроса дали от сега нататък партията му ще мине в опозиция и ще спре да подкрепя ГЕРБ, Волен Сидеров не отговори категорично.

„Няма регистър на официалната опозиция някъде, например в Софийски градски съд”, коментира лидерът на „Атака”.

Напрежението между хората на Сидеров и управляващите от ГЕРБ идва в момент, в който опозицията обсъжда мотивите за вот на недоверие срещу правителството.

Затова логичният въпрос към лидерът на „Атака” беше дали ще гласуват за кабинета на Бойко Борисов на предстоящия вот.

„Напълно е възможно да не гласуваме. Как да подкрепяш някой, който не иска твоята подкрепа? Добре, не искайте”, каза Сидеров.

„Срещу подлост не може да има коректност. Преди Велчев ( Красимир Велчев, председател на групата на ГЕРБ в парламента) идваше през 15 минути в нашата стая. Ние опозиция сме били, те да си помислят. Много са неподготвени за опозиция като нас! Болката ще е силна”.

Сидеров за пореден път коментира и бившите си съратници, отцепили се от партията и парламентарната му група.

„Трябва да си сляп, за да не видиш връзката между управляващите и напусналите групата на „Атака”, на опозицията и напусналите. Тук вече виждаме една спойка между парламентарните групи срещу „Атака”, е анализът на Сидеров на резултата от гласуването в залата.

По-късно той допълни, че бившите му съпартийци от „Атака”Вицепремиер е”.

Изводът, който Сидеров направи е, че бившите му съпартийци и по-конкретно досегашният председател на комисията „Антимафия”  Валентин Николов, е сключил сделка с управляващите.

„Още преди няколко дни Валентин Николов беше споменал пред някои медии, че очаква да остане председател на комисията „Антимафия”. Тоест имало е уговорка между него и ръководството на ГЕРБ”, е логиката на Сидеров.

Според лидера на „Атака” ГЕРБ са нарушили правилника на парламента, който казва че депутати, напуснали състава на дадена парламентарна група, не могат да запазят председателското или зам.-председателското си място в комисия на НС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати