26 Април 2024 г. Петък

Меглена Кунева: Грижа ме е!

2011-06-07 07:02:23

“Грижа ме е, важно ми е какво се случва у нас. Мисля, че не бих могла да отговоря на хората, които ме подкрепят, които видях, че ме подкрепят през тези пет месеца, в които обикалях страната, не бих могла да им кажа – „Не мога, друг път”. 

Така кандидатът за президент на България Меглена Кунева мотивира решението си да се включи в битката за държавен глава пред БНТ. 

Първият ни еврокомисар обаче отново заяви, че не търси партийна подкрепа. Тя беше категорична, че  истинският мажоритарен вот не е през партията, а когато застанеш като личност. 

Кунева категорично отрече думите на Иван Костов, че е кандидат на тройната коалиция.

 

„Очевидно погрешно и ми е жал да видя един политик, който е бил министър-председател, да реагира така панически“, добави кандидатът за президент. Тя заяви, че не е разговаряла с политическите лидери и не е търсила подкрепа.

По повод сегашното управление в страната Кунева заяви, че в него има „доста декорация“.

„Не отричам строежа на магистралите, но това не изчерпва справедливостта“, добави тя, визирайки заплатите и пенсиите.

"Политиката не е аритметика, политиката е желание да дадеш всичко, каквото можеш в този момент на хората, които го очакват от теб, каза още първият ни еврокомисар. 


Кунева изтъкна, че върхът на нейните усилия е присъединяването на България към ЕС.

Според нея обаче периодът, в който се намираме сега, е повратната точка, в която можем да превърнем България в истинска успешна и модерна държава.

Кунева не се дистанцира от връзката, която е имала с НДСВ и посочи, че нейни бивши съпартийци са подкрепили кандидатурата й.


"Ние нямаме енергия в политическия си живот вече. Партиите толкова много изсмукаха енергията от политиката и не оставиха място за хората. Те идват от избори на избори", допълни още тя. 

Според нея самите партии имат интерес да има една институция, която да е независима и която да може да бъде през цялото време гласът на хората, който те трябва да чуват. „Аз мисля, че това е оздравително за цялата ни политическа система”, добави тя. 

„Аз вярвам в нас, вярвам в усилията, в способностите, в чувствата и в разума ни”, заяви Меглена Кунева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати