24 Април 2024 г. Сряда

Стив Джобс представи лично новата услуга iCloud

2011-06-07 06:26:00

Според очакванията най-скъпата онлайн компания в света заложи на тежката артилерия за презентацията на най-новите си продукти.

Въпреки че преди няколко месеца се оттегли от работния процес, за да се бори с раково заболяване, шефът на Apple се завърна на голямата сцена.

Стив Джобс определено е фигурата, от която компанията се нуждаеше в момент, когато конкуренцията е в подем. На ежегодния форум на Apple в Калифорния именно той представи дългочакания iCloud – софтуерно нововъведение, което ще позволи на потребители да съхраняват музика, други дигитални файлове и дори контакти и писма от ел. пощи на онлайн сървъри.

Това съдържание ще може да се пренася върху всякакви Apple-устройства. Джобс обяви, че iCloud „не е просто хард диск в небето”.

„Понижихме персоналните компютри до ниво „устройства”. И пренесохме информационния център на вашия дигитален живот в облака”, отбеляза босът на Apple.

На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание (снимки, песни и т.н.) да речем при свързване на iPhone с компютър.

Освен това ще влезе в директна конкуренция със сходни приложения, които бяха пуснати от Google и Amazon.

 

На форума в Калифорния беше представена и новата операционна система за мобилните устройства iPhone, iPad и iPod Touch. iOS 5 ще бъде пусната на пазара през септември и ще има над 200 нововъведения, обещават от Apple.

Едно от основните е, че ъпдейтите на системата вече ще могат да стават без задължителното досега включване към компютър.

От Apple демонстрираха и новата операционна система за Apple Mac. Новият Lion ще има над 250 подобрения и нови приложения, сред които оптимизиран touch-screen контрол, какъвто сме виждали при iPhone.

Операционната система няма да се разпространява на физически носител, а само онлайн. Първоначалната цена е намалена от 100 на 29 долара. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати