27 Април 2024 г. Събота

Модерния ляв: Разкарай се, бе!

2011-06-06 05:26:52
Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново се прояви като „възпитан” и улегнал мъж на средна възраст. Човекът, когото по-възрастните свързват с играта му в националния отбор преди 20 години, а по-младите – с култовото интервю пред чужда медия, в което преплита развален английски с български език и пръкналата се култова фраза „Сън таймс люн, сън тайм уин”, отново се изцепи. 

„Разкарай се, бе!”, с тези думи Христо Стоичков отговори на репортер на Dnes.bg, когато беше помолен да коментира футболната кариера на Костадин Видолов, на чийто бенефисен мач взе участие в неделния следобед в Пловдив. 

Видимо напрегнат и изпотен, нервите на Стоичков не издържаха, когато видя насочен микрофон към него. 

„Дали е изнервен, че идва да играе в неделя, или му е горещо, не можем да кажем”, коментираха хората, станали свидетели на грозната сцена. 

Но какво може да се очаква от човек, който нарича българските журналисти „тюфлеци” и „цървули”. 

Въпреки нервния външен вид Стоичков взе участие в бенефисния мач на Костадин Видолов, който се игра пред погледите на близо 8 хиляди души. В него ветераните на канарчетата играха срещу бивши национали.

С бенефиса Костадин Видолов официално приключи 20-годишната си състезателна кариера. През тези години той е играл за четирите пловдивски отбора и за двата столични гранда – Левски и ЦСКА. 

За разлика от „възпитания” Христо Стоичков Коцето Видолов отдели няколко минути, за да отговори на въпросите на Dnes.bg 

„Най-важното е, че през тези 20 години съм спечелил феновете, явно съм вършил добре своята работа”, заяви пред Dnes.bg настоящият старши треньор на „Ботев” Пловдив – Костадин Видолов. 

Той сподели още, че е щастлив от връщането на жълто-черните в професионалния футбол. Неговата крайна цел за момента е да класира „Ботев” Пловдив в „А” група. 

Средствата, събрани от бенефисния мач, ще отидат за закупуване на нова апаратура в родилното отделение на Университетската болница в Пловдив.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати