28 Март 2024 г. Четвъртък

Напълно допустимо е смесването на хранителни добавки за отслабване

2011-06-05 12:17:18

Хранителните добавки за отслабване премахват драконовските мерки за глад и физически упражнения

Напоследък определени среди налагат мнението, че при отслабванетовсичко зависи от диетолозите, движението и глада. Това обаче не е така, тъй като хранителните добавки за отслабване доказаха своя благоприятен ефект.
В този материал ще разгледаме съдържанието на няколко хранителни добавки, които масово се предлагат на нашия пазар. За анализа ще ни помогне магистър-фармацевтът Иво Ковачев, специалист в областта на хранителните добавки и намаляването на теглото. Нашият експерт е редовен участник във всички големи международни форуми за хранителни добавки като VITA FOODS в Женева, както и сродни панаири в Кьолн, Лондон и др.

Модерната тенденция в програмите за отслабване е комбиниране на хранителните режими с хранителни добавки, които подпомагат процеса на слабеене. При диетите човек лишава организма си от редица витамини, соли и минерали, необходими за нормалното протичане на жизнените процеса. Тук на помощ идват хранителните добавки, които набавят всичко необходимо, за да функционира пълноценно организма, както и ускоряващи слабеенето съставки.
Закостеняло е мисленето, че само с гладуване и движение може да се отслабне трайно. Красноречиви са примерите на хора, които след стриктни режими отново възвръщат теглото си.

L-триптофан
L-триптофанът е аминокиселина, която се съдържа в хранителните добавки за отслабване – да вземем МERY SLIM. В организма тази аминокиселина се превръща в 5-хидрокситриптофан (5 HTP), който от своя страна се превръща в серотонин, популярен като „хормон на щастието”. Серотонинът има антидепресивен ефект, а оттам и потиска желанието към сладките неща. Формулата е простичка – когато в организма има достатъчно хормон на щастието, човек не изпитва нужда да консумира повече храна.
Тук можем да вметнем, че 5-хидрокситриптофанът въздейства много ефикасно и на хора, които искат да откажат цигарите. Заслуга за това има пак въздействието му като антидепресант. Всички знаем, че пушачи най-вече са потиснатите хора. Затова и много от продуктите, предназначени за отказване от тютюнопушенето, съдържат тази съставка.

Кактинеа
Вълшебното действие на това вещество всъщност е да отводнява организма. То се съдържа в хранителната добавка за редуциране на теглото HOLLYWOOD SLIM. Кактинеа помага на организма да изхвърли събралата се в излишък вода в клетките. Например целулитните клетки са предимно вода. С отделянето на тази излишна вода тялото се вталява.

Синетрол
Синетролът е съставка, която стимулира обмяната на веществата и допринася за по-бързото изгаряне на мазнините. Тя също се съдържа в HOLLYWOOD SLIM и се добива от цитрусови плодове – обикновен портокал, червен портокал и грейпфрут. От тях се извличат специални биофлавоноиди, които са носители на този ефект. Синетролът, а и другите съставки в HOLLYWOOD SLIM са с произход Франция.

Алое вера
Това е една от най-разпространените съставки. Има я и в HOLLYWOOD SLIM. Алое вера има слабителен ефект. При някои хранителни режими жените често страдат от затегнат стомах. Затова към добавките за намаляване на тегло се добавя и алое вера в оптимални милиграми, разбира се. Количеството не е голямо, за да не предизвика обратния ефект – разстройство. Редовното изпразване на червата е важен фактор в процеса на слабеене.

Витаминен премикс
За най-модерните добавки в областта на отслабването (като в HOLLYWOOD SLIM и MARY SLIM) е задължително присъствието на богат витаминно-минерален комплекс. Целта му е да поддържа тонуса в организма, както и оптимален баланс на жизнено необходимите витамини и минерали. Така ефектът на една хранителна добавка – в случая HOLLYWOOD SLIM – наистина е комплексен и затова през последните години тя е и една от най-продаваните от този вид на нашия пазар. Препоръчително е тази добавка да се комбинира и с хранителен режим. Такова предложение ще намерите на опаковката

Екстракт от лют червен пипер
Ако може да има остър „писък на модата” в състава на хранителните добавки, това е екстрактът от лют червен пипер, който се съдържа в продукта TALIA REDUCTA. Този екстракт има свойството да стимулира метаболизма и изгарянето на мазнините, като същевременно увеличава изразходваните калории и енергия от организма с цели 15%. Ако на човек са му нужни 2000 килокалории дневно, за да поддържа оптимално телесно тегло, а той е приел 2350, тези 350 килокалории отгоре ще бъдат изгорени благодарение на екстракта от лют червен пипер.

Екстракт от кафяви водорасли
Той е съставка с термогенен ефект и допълва синергично действието на екстракта от лют червен пипер в TALIA REDUCTA. Спомага за енергийния разход и отслабването.

Ябълков оцет
Известен е на всички и го има в TALIA REDUCTA. Ябълковият оцет има потискащ апетита ефект и подобрява изгарянето на мазнините, намаляването на холестерола. Освен това нормализира кръвообращението.

Хром
Хромът е минерал, също включен в TALIA REDUCTA, защото намалява влечението към сладки храни и регулира нивото на кръвната захар, поради което действа благотворно на диабетици.

Според нашия експерт Иво Ковачев е напълно допустимо комбинирането на хранителни добавки, защото те се допълват с действието си в различни насоки. MERY SLIM отлично се комбинира с HOLLYWOOD SLIM, както и с TALIA REDUCTA. Докато едната действа на психиката, другата активизира обмяната на веществата, а третата има термоефект. Остава ни само да направим своя избор според нуждите си, нали?

източник: kliuki.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати