20 Април 2024 г. Събота

България изпусна Черна гора и Евро 2012

2011-06-05 05:54:23
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"

Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са водачи с 11 пункта. До края на квалификациите остават три срещи и шансовете ни за еврофиналите в Полша и Украйна са илюзиорни. 

Първото полувреме бе за домакините. Черногорците тотално ни надиграха преди почивката и само гредите ни спасиха. Домакините все пак дръпнаха в резултата в началото на второто полувреме чрез Джалович, но до края на мача имаше само един отбор - този на България. 

"Лъвовете" смазаха Черна гора след попадението на домакините, успяха да изравнят чрез Ивелин Попов, но нямаха шанс за трите точки. 

Като цяло родните национали направиха добър мач. На моменти показаха запомнящи се и интересни отигравания, демонстрираха борба, преса и здрави единоборства, но в интерес на истината допускаха твърде елементарни грешки, което се оказа и фатално. 

От този мач не трябва да се срамуваме, а да съжаляваме за изпуснатите точки в началото на квалификациите.


Срещата започна с положение за Черна гора. В 3-ата минута Николай Бодуров направи груба грешка и подари топката на Вучинич, който се озова за момент сам срещу Михайлов, но се засуети и Стилиян Петров се хвърли в краката му и спаси мрежата на Михайлов. 

Последва нов шанс за домакините. След ъглов удар, топката попадна в Пекович и той стреля от границата на наказателното поле, но за щастие нацели тялото на Иван Иванов. Постепенно родните ни национали изнесоха играта в по-предни позиции и бяха близо до гола. 

Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на Черна гора и стреля от дъгата на наказателното поле на домакините, но в аут. Домакините отново ни натиснаха, като Мирко Вучинич и Зверотич пробваха късмета си, но Ники Михайлов бе на мястото си и спаси ударите им. 

В 23-ата минута "лъвовете" изпълниха заучено един пряк свободен удар, Мартин Петров центрира в наказателното поле на Черна гора, където Маркиньос обаче не успя да стигне до топката и с глава да я забие в мрежата на домакините. 

Малко по-късно Божович се освободи по лявато крило, финтира Бандаловски и шутира от границата на наказателното поле, но Михайлов без проблем улови топкта. Христо Янев пък изстреля страховита тупалка, от около 25 метра, но не успя да вкара. 

Този гол обаче даде порив в играта на родните ни национали и те натиснаха домакините. В 65-ата минута Ивелин Попов изведе перфектно Манолев по дясното крило, който пусна топката на Христо Янев на границата на наказателното поле на Черна гора, но Ицо от страхотно положение стреля в аут. 

Логичното обаче се случи след само минута и "лъвовете"

До края на мача "лъвовете" Саво Павичевич (80-Младен Кашчелан), Стефан Савич, Марко Баша; Лука Пейович, Елсад Зверотич (72-Стеван Йоветич), Никола Дринчич, Милорад Пекович, Владимир Божович (77-Иван Фатич);G"

1. Англия 11 т.
2. Черна гора 11 т.
3. Швейцария 5 т.
4. България 5 т.
5. Уелс 0 т.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България излиза за задължителна победа срещу Черна гора в европейска квалификация за първенството в Полша и Украйна през 2012 г."Лъвовете" ни се нуждаят само и единствено от трите точки в П ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати