19 Март 2024 г. Вторник

Пръв поглед към новия Windows 8

2011-06-02 14:45:28

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8. 

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти. 

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той. 

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение. 

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати