26 Април 2024 г. Петък

Ченгета атакуваха дома на варненци. Погрешка

2011-06-01 11:59:54

Полицаи погрешка разбиха вратата и нахлуха в дома на варненско семейство.

Маскираните ченгета закопчали бащата с белезници пред очите на двете му малки деца.

Объркването станало във вторник сутринта по време на операция „Играчите", при която във Варна беше разбита престъпна група, занимаваща се с рекет и незаконна банкова дейност, съобщи БНТ.

Семейството вече е подало жалба срещу действията на полицията.

Виргиния Стефанова била събудена малко след 8 ч. сутринта от силно блъскане по вратата. Докато успее да я отвори, маскирани полицаи нахлули в дома й.

"Изплашиха цялото ми семейство. Малкият ми син е на 4 години, големият е на 11 години", разказва жената, която живее в къща във варненския квартал „Аспарухово". В същата къща, но в другия вход, живеел брат й,който трябвало да бъде задържан.

„Попитах ги кого търсят, но те не ми отговаряха. Не се държаха като Има ли мъж тук?!". Нахълтаха в детската стая, където спят децата ми. После изкараха мъжа ми от банята, както беше по хавлия, и го закопчаха с белезници пред децата", допълва Стефанова.

След като разбрали за грешката, полицаите се насочили към другото жилище. Съсед е заснел как полицейската група отива от грешния към правилния адрес. За разбитата врата на Стефанови е съставен протокол, който те не са получили.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че по заповед на директора – комисар Димитър Димитров, е наложено дисциплинарно наказание "Писмено предупреждение" на ръководителя на операцията. Събрана е документацията по случая, която е докладвана и на Окръжна прокуратура за проверка. По изрично разпореждане на комисар Димитров на семейството е предоставена специализирана психологична помощ, допълва БНТ.

Това е поредният случай, в който маскирани полицаи влизат на грешен адрес при акция.

 

На 23 юли м.г. цивилни полицаи нахлуха в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови в Кърджали, а дъщеря им беше ударена от полицаите с врата, при което главата й беше разбита. Семейството заяви, че е станало жертва на полицейско насилие и стрес, без да има вина.

При операция "Октопод", когато бе арестуван Алексей Петров, маскираните служителите на ГДБОП са нахълтали погрешка в дома на шефа на българския клон на френската банка "Сосиете Женерал" Ян Дюмонтей. Той разказа преживяването си в блог на Le Monde, посветен на Западните Балкани.

Французинът, съпругата му и трите му деца преживели силен стрес, след като полицаите проникнали в дома им и ги взели на прицел, докато им крещели заповеди на български, които те не разбирали. Банкерът се оплакал едновременно на френския посланик и на МВР.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати