24 Април 2024 г. Сряда

Любовна тийн сага завърши с отвличане и побой

2011-05-31 13:25:17
Любовна сага, завършила с отвличане, грабеж и побой, разкриха столични криминалисти, съобщават от СДВР. Задържани са трима души, двама от които непълнолетни, за отвличане и малтретиране на 14-годишно момче.

Причината – преди време момчето било гадже на сегашната приятелка на организатора на похищението – 15-годишен хлапак.

До разкриването на престъплението се стигнало, след като преди дни майка завела 14-годишния си син в Шесто районно управление. Пред полицаите той разказал, че е бил отвлечен.

На 28 май му се обадил новото гадже на бившата му приятелка и му предложил да се видят и да поговорят в кафене в кв. „Суходол”. По пътя ги настигнала червена „Мазда” и шофьорът ги попитал за автосервиз наблизо. 

Момчетата се качили в колата, където имало още един пътник, за да ги заведат до близкия сервиз. Тогава обаче автомобилът отпрашил по околовръстния път и спрял чак в местност над кв. Бояна. 

Там тримата започнали да издевателстват над „бившия”. Първо му отнели мобилния телефон, документите и 5 лева. 

Новото гадже избягало, но след малко се върнало с маска на главата. После повалили 14-годишния на земята, сложили плетена шапка на главата му и започнали да го ритат и да го налагат с палка. 

Разкъсали фланелката му, съблекли го гол до кръста и надраскали с нож на гърба му голяма буква „М”. Последвало връзване за дърво с колан и през врата. През цялото време тримата заплашвали „бившия” да не се занимава с момичето. 

След известно време го натоварили в багажника на колата и потеглили в неизвестна посока. Момчето било изхвърлено в центъра на кв. Павлово.

В хода на разследването станало ясно, че 15-годишният нов приятел на момичето организирал екшъна, а целта му била да сплаши съперника за сърцето на любимата си. 

Съучастниците му са 20-годишен младеж, който шофирал колата, и 15-годишно момче. До момента тримата не са имали криминални прояви. 

Сега те са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения и налагане на наказателни мерки.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати