25 Април 2024 г. Четвъртък

Нюкасъл пожела Бербатов

2011-05-31 11:06:18
Бившият капитан на националния отбор на България Димитър Бербатов е трансферна цел на Нюкасъл Юнайтед, любимия отбор от детството му, твърди английският таблоид "Сън".

Голмайсторът на Висшата лига в последно време е със статут на твърда резерва в английския гранд Манчестър Юнайтед и по всичко изглежда, че ще напусне клуба през лятото.

Преди няколко дни Берба обяви, че има желание да остане на "Олд Трафорд" и да гони 20-а титла с отбора, но решението на сър Алекс да го остави извън групата за финала на Шампионската лига срещу Барселона до голяма степен дава индикация, че двете страни ще се разделят.

Мениджърът на "Свраките" Алан Пардю от своя страна изключително много харесва Бербатов и е готов да му даде възможност да започнe начисто.

Според последни информации "Джордитата" са готови да извадят 7,5 милиона паунда за нападателя на Юнайтед, който спечели "Златната обувка" за голмайстор на Висшата лига през вече изминалия сезон.

Нюкасъл усилено търси попълнения в атакуващ план. Причината за това е продажбата на Анди Каръл на Ливърпул срещу рекордните 35 милиона паунда през януари.

След като младокът напусна "Сейнт Джеймсис Парк", не му бе намерен достоен заместник, но се очаква това да стане през идното лято.

Бербатов, който премина в Юнайтед срещу колосалните 30,75 милиона паунда, винаги е харесвал Нюкасъл и е бил голям фен както на отбора, така и на Алан Шиърър през детските си години.

Междувременно пък стана ясно, че "Свраките" вече са уредили привличането на халфа на Лил Йоан Кабайе, който трябва да замести напускащия Джоуи Бартън.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати