19 Март 2024 г. Вторник

Бербатов е все по-близо до раздяла с "Манчестър юнайтед", твърдят в Англия

2011-05-30 06:00:45
Отсъствието на Димитър Бербатов от групата на "Манчестър юнайтед" за финала срещу "Барселона" в Шампионската лига засили главоломно слуховете за бъдещето на българина в клуба.

"Червените дяволи" бяха надиграни категорично от каталунците и Тотнъм" и завръщането му при "шпорите" срещу 10 млн. паунда.

Бербатов, който стана голмайстор на "Юнайтед" при спечелването на 19-ата рекордна титла във Висшата лига, не е бил забелязан сред своите съотборници на трибуните на стадион "Уембли". Според Би Би Си българинът е напуснал съоръжението преди започването на финала.

Фъргюсън отрече това и заяви, че Бербатов е бил в съблекалнята на отбора заедно с останалите футболисти след края на срещата. Той определи като изключително трудно решението си да го остави извън групата за мача.

"Лесно избрах титулярните 11 за този мач, но ми беше много трудно да определя кои да бъдат резерви и кои да останат извън групата. Исках да имам повече опции в полузащита, защото знаех, че там ще се решава мачът. Оставих само един защитник на скамейката, за да имам повече избор в предни позиции. Предпочетох Майкъл Оуен при резервите вместо Бербатов, защото Оуен е безценен със своя опит, ако търсиш гол в последните минути", каза шотландецът.

Голмайсторът на "Манчестър" вече е в последната година от своя договор и преди седмица след награждаването с трофея от Висшата лига заяви, че е решен да изпълни договора си с клуба. Фъргюсън обаче лиши нападателя от участието му в трети финал на Шампионската лига, което може да е променило мнението му.

След финала медиите на Острова започнаха да тиражират различни версии за бъдещето на българина, като според вестник "Метро" бившият отбор на Бербатов "Тотнъм" вече е проявил интерес да го върне на "Уайт харт лейн".

Нападателят премина от "шпорите" в "Юнайтед" през 2008 г. срещу рекордните за клуба 30 млн. паунда, но сега лондончани са готови отново да разчитат на него срещу 10 млн. паунда. Изданието добавя, че между Бербатов и Фъргюсън вероятно е имало спречкване, което довело до избора на Оуен за финала.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати