28 Март 2024 г. Четвъртък

Нова разгромиха Васа Ганчева, а приютиха Мадам В

2011-05-29 18:22:05
Скандалът с Васа Ганчева, заснета да иска пари за статия, бая разбуни духовете днес в предаването "Съдебен спор" по "Станция Нова". Всъщност това е предаването, което разкри Васа със скрита камера. Гостите на днешното предаване обаче не спестиха на Станция Нова факта, че предаването разобличава безобразната търговия с влияние от страна на Васа Ганчева, но взе на работа скандалната журналистика Валевия Велева, обвинена в корупция от лидера на ДПС.

Въпреки че разобличиха безобразната търговия с влияние от страна на Васа Ганчева, "Станция Нова"  взеха преди време на работа скандалната журналистика Валевия Велева, обвинена в същото от лидера на ДПС.

За този двоен стандарт бе упрекната рубриката "Съдебен спор" в "Станция Нова" от днешните си гости в студиото.

Маргарита Михнева се възмути, че се обръща такова внимание на случая с телевизионната критичка, при положение, че в "Станция Нова" е поканена и работи Валерия Велева.

"А защо дискредитирана от Доган работи във вашето предаване", попита журналистката Михнева, но не получи отговор.  Водещата Нана не само не успя да реагира, а и измърмори нещо от рода, че това не е темата.

Преди време авторката на "По пантофи" бе обвинена индиректно от лидера на ДПС, че също се е пазарила за публикуването на поръчкови материали. Истерията около нея избухна следразгромяващата статия за Мадам В.

Днес  бе показана и втората част на заснетото със скрита камера скандално видео с режисьорката Васа Ганчева.

Припомняме, че в последното си предаване за този сезон опосумите Иван и Андрей уличиха Ганчева, че им е поискала 1000 лева рушвет, за да пише хубави неща за тях в столичен всекидневник.

Втората част от записа показва как Ганчева прибира половината от парите -  500 лева, и подписва бележка, че ги е взела. В замяна на това известната телевизионна критичка пише ласкави думи за предаването Събеден спор, продуцирано от Иван и Андрей. След журналистическото им разследване, митът за благочестивата Васа Ганчева стана на пух и прах.

По думите на телевизионерите от "Съдебен спор",

скандалната режисьорка сама ги е потърсила, за да предложи услугите си.

Журналистът Иван Бакалов, който също бе в предаването днес, обяви, че медийната реалност у нас рано или късно ще даде нова възможност на разобличената критичка да публикува материали в някой друг вестник. Той обясни, че българското общество бързо забравя подобни гафове и даде пример със... стоящия на няколко метра от него Петьо Блъсков.

"Преди около 15 години работех във вестник "24" часа. Тогавашният издател Блъсков публикува фалшива партийна книжка на Стефан Софиянски преди местните избори. Според мен този ход бе изтъргуван. Ние работим като луди, а той буквално ни плю в сурата. А сега е застанал тук и раздава морални оценки", каза Бакалов. Петьо Блъсков му отговори и искрите между двамата продължиха почти през цялото предаване.

Както BNews пръв писа, ръководството на "Уикенд" взе решение да прекрати гражданския договор на Васа Ганчева с изданието, заради некоректната й постъпка.

"Tъпа история". Така коментира случилото се с Ганчева главният редактор на "Уикенд" Мартин Радославов. Въпреки че не се е чувал с телевизионната критичка, той бе категоричен, че при всички положения ще прекрати работните си взаимоотношения с нея. 

Жалко е, че публицист с нейния ранг се оставя да бъде уязвен по този позорен начин. Скандалното е, че въобще прибира рушвети, заяви пред BNews Радославов.

Той няма обясняние какви може да са мотивите на Васа, за да прибере подкуп и е скептичен относно изказването й, че видеоматериалът е компромат.

"Съмнявам се, че е монтаж", отсече в заключение главният редактор. 

Екипът ни научи, че Ганчева е искала пари и от други телевизионни продуценти, за да пише хубави неща за тях.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати