Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Окт 16
Начало arrow Разни arrow Нова разгромиха Васа Ганчева, а приютиха Мадам В

Нова разгромиха Васа Ганчева, а приютиха Мадам В

  Print E-mail
2011-05-29 18:22:05
източник: bnews.bg

Скандалът с Васа Ганчева, заснета да иска пари за статия, бая разбуни духовете днес в предаването "Съдебен спор" по "Станция Нова". Всъщност това е предаването, което разкри Васа със скрита камера. Гостите на днешното предаване обаче не спестиха на Станция Нова факта, че предаването разобличава безобразната търговия с влияние от страна на Васа Ганчева, но взе на работа скандалната журналистика Валевия Велева, обвинена в корупция от лидера на ДПС.

Въпреки че разобличиха безобразната търговия с влияние от страна на Васа Ганчева, "Станция Нова"  взеха преди време на работа скандалната журналистика Валевия Велева, обвинена в същото от лидера на ДПС.

За този двоен стандарт бе упрекната рубриката "Съдебен спор" в "Станция Нова" от днешните си гости в студиото.

Маргарита Михнева се възмути, че се обръща такова внимание на случая с телевизионната критичка, при положение, че в "Станция Нова" е поканена и работи Валерия Велева.

"А защо дискредитирана от Доган работи във вашето предаване", попита журналистката Михнева, но не получи отговор.  Водещата Нана не само не успя да реагира, а и измърмори нещо от рода, че това не е темата.

Преди време авторката на "По пантофи" бе обвинена индиректно от лидера на ДПС, че също се е пазарила за публикуването на поръчкови материали. Истерията около нея избухна следразгромяващата статия за Мадам В.

Днес  бе показана и втората част на заснетото със скрита камера скандално видео с режисьорката Васа Ганчева.

Припомняме, че в последното си предаване за този сезон опосумите Иван и Андрей уличиха Ганчева, че им е поискала 1000 лева рушвет, за да пише хубави неща за тях в столичен всекидневник.

Втората част от записа показва как Ганчева прибира половината от парите -  500 лева, и подписва бележка, че ги е взела. В замяна на това известната телевизионна критичка пише ласкави думи за предаването Събеден спор, продуцирано от Иван и Андрей. След журналистическото им разследване, митът за благочестивата Васа Ганчева стана на пух и прах.

По думите на телевизионерите от "Съдебен спор",

скандалната режисьорка сама ги е потърсила, за да предложи услугите си.

Журналистът Иван Бакалов, който също бе в предаването днес, обяви, че медийната реалност у нас рано или късно ще даде нова възможност на разобличената критичка да публикува материали в някой друг вестник. Той обясни, че българското общество бързо забравя подобни гафове и даде пример със... стоящия на няколко метра от него Петьо Блъсков.

"Преди около 15 години работех във вестник "24" часа. Тогавашният издател Блъсков публикува фалшива партийна книжка на Стефан Софиянски преди местните избори. Според мен този ход бе изтъргуван. Ние работим като луди, а той буквално ни плю в сурата. А сега е застанал тук и раздава морални оценки", каза Бакалов. Петьо Блъсков му отговори и искрите между двамата продължиха почти през цялото предаване.

Както BNews пръв писа, ръководството на "Уикенд" взе решение да прекрати гражданския договор на Васа Ганчева с изданието, заради некоректната й постъпка.

"Tъпа история". Така коментира случилото се с Ганчева главният редактор на "Уикенд" Мартин Радославов. Въпреки че не се е чувал с телевизионната критичка, той бе категоричен, че при всички положения ще прекрати работните си взаимоотношения с нея. 

Жалко е, че публицист с нейния ранг се оставя да бъде уязвен по този позорен начин. Скандалното е, че въобще прибира рушвети, заяви пред BNews Радославов.

Той няма обясняние какви може да са мотивите на Васа, за да прибере подкуп и е скептичен относно изказването й, че видеоматериалът е компромат.

"Съмнявам се, че е монтаж", отсече в заключение главният редактор. 

Екипът ни научи, че Ганчева е искала пари и от други телевизионни продуценти, за да пише хубави неща за тях.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ своя анализ на ...
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?