23 Април 2024 г. Вторник

Да плачеш в БМВ, или да се хилиш на колело?

2011-05-29 09:37:07

От следващата учебна година в южната китайска провинция Гуандун в програма влиза нов предмет – как да не станеш любовница. Тъй като това е един от най-богатите региони в страната през последните години там е много модерно да имаш държанка, съобщва "Тайм".

През 2007 г. там бе приет закон, забраняващ на мъжете да имат любовници, но властите не са в състояние да осигурят изпълнението му.

За това се появила и идеята да се въведе „програма за женско образование” за началните и средните училища. Нейната задача ще бъде да научи момичетата, че трябва сами да оосигурят бъдещето си, а не с помощта на богати чичковци.

Някои от служителите в Института по социология на китайската академия на науките са на мнение, че образованието няма да бъде достатъчно в преодоляването на тази традиция. В обществото се смята, че колкото повече жени има един мъж, толкова по-успешен е той.

Наличието на любовници се одобрявало на най-високо равнище. Императорите, най-богатите търговци и всеки, който искал да повиши социалния си статус, са имали хареми. Дори днес в някои китайски градове са създадени цели „екосистеми”, подкрепящи този вид индустрия.

Наскоро в Шанхай бе разкрита агенция, предлагаща студентки, готови да станат любовници на мъже. Сумата за една година варирала от 3 до 26 хил. долара.

В днешен Китай изборът на партньор често е плод на трезва финансова оценка.

„По-добре да плачеш в БМВ, отколкото да се усмихваш на велосипед!” Това е гледната точка на много от младите китайки, търсещи богати любовници. В сайтовете за запознанства няма критерий за търсене по хоби или други интереси. Затова пък може да видите като опция минимален размер на заплатата, наличието на собствен дом или кола.

В периода на икономически растеж много от мъжете могат да си позволят любовница и това води до промяна в нравите. Според служител на китайската академия на науките би трябвало да внесат промени и в образованието на момчетата, тъй като мъжете са тези, които търсят държанки.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати