24 Април 2024 г. Сряда

Борисов: Връщам българите от чужбина за 3 г.

2011-05-28 16:03:57

За три години ще върна българите от чужбина. 

Това заяви в Гоце Делчев премиерът Бойко Борисов по време на среща със земеделци от региона.  Завръщането на българите в родината щяло да стане, когато приключат  всички проекти и  "оправи пътищата в страната". 

Повод за изявлението на Борисов бе въпрос на жител на градчето. Той попита министър-председателя –бъдеще ми е омръзнало да ги слушам.

Той подчерта, че ако всяко правителство е правило по една магистрала, сега нямаше да има нужда да се строи. Юли месец започваме двата лота на "Струма", 2014-а края ще приключим Кресненското дефиле и автомагистрала "Струма". Тракия ще е готова догодина юни месец и до следата на следващата година ще приключи пътят Ботевград – Враца, Дупница- Ихтиман и магистрала „Хемус”, Дунав мост 2 излиза догодина, каза министър-председателят.

Той уточни, че си е поставил за цел всяка година да прави по една магистрала. Относно въпроси на жителите кога ще бъде оправени пътищата в Гоцеделчевско, Бойко Борисов заяви, че те ще попаднат в програмата 2014-2020 г. 

Премиерът съобщи още, че догодина ще бъде готово метрото в София с над 10 000 паркоместа и ще бъде завършена изцяло магистрала "Тракия".

Това да направя, после ще кажете – добре, че беше той да го направи. В момента закопаваме милиони под земята, за да правим канализации, върху които да градим магистрали и пътища. През юни месец ще започне изграждането на последните два лота на АМ „Марица”. От София до Истанбул ще се ходи по магистрала, каза още Борисов.


"Като сте червена община, защо не са си оправили пътищата досега?", обърна се той към жителите на градчето. 

Борисов допълни, че ще бъде изграден четирилентов път и тогава от Симитли до Гоце Делчев ще се стига за 40 минути. Ще направя пътищата и съм сигурен, че ще ходите по тях, заяви той.

До 25 септември всички кметове са ни равни. След това ще се мразим един месец, каза още премиерът. Заедно със земеделския министър Мирослав Найденов той проведе срещи със земеделци от региона. Това, което поехме като ангажимент, го изпълнихме. До края на август ще бъдат преведени останалите 35 милиона лева на тютюнопроизводителите”. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати