29 Март 2024 г. Петък

Демби пред съда: Да убиеш някого е ежедневие

2010-07-20 13:15:40

Александър Бояджиев от службите ме запозна с Баретата, заяви Димитър Вучев - Демби пред съда.

Той беше разпитан като свидетел по делото срещу Златомир Иванов - Златко Баретата и още 20 негови приближени. 
По думите му групата на Баретата се занимавала с тежка криминална дейност - разпространение на наркотици, убийци, казина и сутеньорство. Баретата му предложил да се включи в бизнеса с наркотици, но Демби отказал.

След това в автомобила му била поставена бомба, каза още Демби и допълни, че колата му се взривила в Костенец.

Той разказа за структурата на групата на Баретата, посочи всеки от районите на София и имената на хората, които са отговаряли за разпространението на наркотиците
Мартин Станков се отчитал на Баретата, който от разпространение на наркотици получавал над 20 млн. лева месечно.

Всеки началник на район отговарял за хероина, посочи Демби и обясни, че за всеки район на месец били доставяни около 5 килограма от наркотика. „Ако хероинът падне под 5 кг, значи някой краде и започват золумите", подчерта Димитър Вучев. По думите му, парите от дрога се въртели в казината.

След като Демби отказал да работи за Баретата, няколко пъти се опитали да го убият. Димитър Йоневски, който беше разпитан по делото вчера, предложил на Демби да купи оръжие от него за самозащита, посочи Вучев. По димите му Йоневски вземал прекалено много наркотици.

Не виждам причина да ги убивам, като мога да ги набия".

За убийството на Румен Стефанов - Алф от Перник Вучев заяви, че поръчката е дошла от Златко Баретата и трябвало да бъде изпълнена от Мартин Станков. „Алф беше конкуренция в Перник. Да убиеш някого е ежедневие, така че е нещо нормално", заяви пред съда Демби.

Той каза, че е бил приятел с Мартин Станков - Рашо, когото Демби нарича „Сопола".

С повечето от хората на Баретата се познава от казармата, с някои е бил заедно в училище. Наркотиците, които разпространявала групата на Баретата, идвали от Турция. Тони Мамата е отговарял за доставките, а Мартин Станков - Рашо - за разпределянето му по райони.

Демби разказа също така, че в дома си е имал инсталирани камери и СРС-та. Мартин Божков и Тихомир Георгиев - Боксьора ходили там. На въпрос дали Боксьора му е признавал, че е извършвал убийства, Демби каза, че има разпечатки от СРС-тата и да проверят в тях.

Няма да ги кажа, Даков, искаш да ги избият ли?"

Баретата имал амбиции да бъде пълен монополист на наркопазара в България, подчерта Вучев. Той посочи още, че Димитър Йоневски е продавал хероин в Лондон. Демби допълни, че познава и Митко Русинов, но не знае дали се е занимавал с трафик на дрога. За него Демби знае, че преди време е работил за Щайгата в СИК.

Димитър Вучев многократно демонстрира арогантно поведение в съдебната зала. Той на няколко пъти поиска почивка, а на адвокатските въпроси отговаря с израза „слушаш, ама не чуваш". 
Той направи забележка на адвокат Тодорова да говори по-тихо, защото му пречела да се концентрира и трябвало да има ред в залата. На въпросите, на които не искаше да отговаря, Демби казваше „питай клиента си".

След втория час от разпита, Демби изведнъж заяви, че няма да отговаря на повече въпроси, защото се чувства застрашен. Т
ой се притеснявал за семейството си и много искал да го види. Демби заяви още, че видял хора пред Съдебната палата, които са го заплашвали.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати