19 Април 2024 г. Петък

Борисов към БСП: Да не сте на власт е най-голямо наказание за вас. Шок с дизела: купуваме с 50,6% по-малко

2011-05-28 05:38:34

„24 часа"

 

 

„Безпощадно, означава за мен никога да не ви допуснем повече на власт. По-голямо наказание за вас от това няма". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол. Така той в отговор на въпрос на народния представител Георги Божинов от Коалиция за България по повод изказването му на 14 май на конгреса на репресираните, че „трябва да сме безпощадни към БСП".

Думите му бяха посрещнати с ръкопляскания и ставане на крака от представителите на ГЕРБ.

Министър-председателят благодари на представители на Съюза на репресираните, които днес бяха на балкона в пленарна зала. „Г-н Божинов, качете се при тези хора, които са горе, да ви разкажат потресаващи разкази от тези хора там. Аз съм ги чул", каза Борисов и отхвърли упреците от залата. „Аз, тук, в Пожарната, а вие в Москва", каза Борисов на репликите от залата.

"Точно вие да се плашите от безпощадност. Вие лъгахте и избирателите на ДПС, каза Борисов. Вие, които сте направили тези безобразия. Представете си тук да стоеше ГЕРБ, който да е избил толкова депутати, толкова министри - колкото вие от Народния съд, каза Борисов, който даде цифри за избити от Народния съд министри и депутати. Премиерът пък поясни пред репресираните, че обект на жестокост трябва да бъдат само онези, които днес членуват в БСП.

 

„24 часа"

 

 

Васа Ганчева пише похвални поръчкови статии срещу 500 лева. Пазарлъкът тръгва от 1000, но накрая тв критичката скланя да вземе половината. За три броя с добри думи. Първите вече са налице. Вижте вестника, в който списва рубриката си "С вас е Васа".

Това ще е темата на предаването "Съдебен спор" тази неделя в "Станция "Нова", съобщиха от Нова телевизия. Има запис, има договорка, има документи. В мрежата вече с огромен успех се върти 2-минутно видео, от което става ясно как известната режисьорка иска 1000 лева, за да похвали рубриката "Съдебен спор" в "Станция "Нова" на авторската си страница, която списва всяка седмица. Срещу уговорената сума тя гарантира, че ще даде своята подкрепа за предаването, и то в текст от колона и половина. Деловият разговор се провежда в столично заведение, докато режисьорката обядва. Част от репликите са неясни, защото Васа, известна с кулинарните си пристрастия, явно се наслаждава на обяда си. Датата е уточнена - 26 май. Дори и заглавието. "Съдебен спор - неочакваната защита. Нана прави човешко шоу в държава, в която хората са откровено правно неграмотни". И наистина в същия ден рубриката на Васа Ганчева във в. "Уикенд"Тук всичко е абсолютно автентично, безпощадната сила на документалистиката прави "Съдебен спор" невероятно шоу с непредсказуем изход...

 

„Труд"

 

 

Доставките на дизелово гориво за българския пазар са претърпели небивал срив от 50,6% през февруари спрямо януари 2011 г. Спадът при бензина е с 16,1%. Това показват данните от Националния статистически институт (НСИ), обявени в петък.

Информацията съвпада и с нашите отчети, казаха за "Труд" от "Лукойл България". Според компанията има две възможни обяснения - че кризата продължава да се задълбочава или че контрабандата се увеличава.

"Камионите ни започнаха да зареждат в съседни страни с по-ниски цени на горивата", е обяснението на превозвачи.

 

„Труд"

 

"3 в 1" - неочаквано добра комбинация?

 

В нормална държава 5 месеца преди президентските избори кандидатите за поста отдавна биха били не само известни, но и във вихъра на ожесточена предизборна надпревара, започнала поне 1 година преди това! Така беше и в България в годините на прехода. Парадоксално, но 12 години след края на прехода и 4 години след приемането ни в Европейския съюз нормалността в българската политика намалява!? Подобно е и положението в повечето общини - кандидатите за кметове на основните политически сили все още са тайна за обществеността. А хората имат право на информация.

 

„Стандарт"

 

Депутатите осъдиха Волен

Парламентът осъди "Атака". За първи път всички групи в Народното събрание гласуваха единодушно декларация срещу действията на националистите пред софийската джамия "Баня Башъ" миналия петък и опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страната. Документът бе внесен от ГЕРБ, Синята коалиция, БСП и ДПС и бе приет единодушно. Този път тонът срещу националистите бе още по-твърд, защото всички политически сили обвиниха партията на Волен Сидеров, че "с тези свои действия "Атака" се изолира от българското демократично общество" и че "формацията е опасна за управлението на страната. Парламентът призовава всички компетентни институции да предприемат мерки, а медиите да не дават трибуна на езика на омразата.

 

„Стандарт"

 

Бербо цепи кабинета

 

Бербо разцепи кабинета. Часове преди финала на Шампионската лига между колосите "Манчестър Юнайтед" и "Барселона" министрите се разделиха на два лагера. За отбора на Митко Бербатов ще викат финансист номер 1 Симеон Дянков, колегите му Росен Плевнелиев и Ивайло Московски. Опозиция пък ще го играе аграрният шеф Мирослав Найденов. Той ще стиска палци на "Барса". В неговия лагер мина и големият син на Плевнелиев, който също ще подкрепя испанците. Цял ден не издаваше фаворита си премиерът Бойко Борисов. Депутатите дори залагат за кого ще вика Генерала. "Ще подкрепям "Манчестър Юнайтед", заяви за "Стандарт" премиерът сноши.

За мача на годината в Лондон са вече бащата, майката и братът на Бербо, а дядото студи ракия в Марикостиново.

 

„Монитор"

 

Тровят ни с електронни цигари менте

 

За продажбата им не се изисква разрешително от Изпълнителната агенция по лекарствата, нито регистрация в бившата ХЕИ, както се практикува с хранителните добавки. Това установи проверка на „Монитор". Без регистрация и контрол са дори тези от тях, които се предлагат в аптеките.

Въпросните изделия се търгуват успешно и в интернет. Там цената им тръгва от 9,90 и удря 140 лева. Виртуалните търговци обещават с тях човек да се откаже лесно и завинаги от вредния навик, но не дават никакви гаранции за тяхната безвредност, нито пък какво съдържат пълнителите им.

 

„Монитор"

 

КАТ ще ни спира само за нарушение

 

Катаджиите вече няма да могат да ни спират, без да са ни хванали в нарушение. Това съобщи вчера новият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев. Основна роля в контрола на пътя вече ще играе видеонаблюдението, за да се сведе до минимум рискът от корупция. За целта обаче ще бъдат извършени промени в този сектор.

„Ревизията показа, че от началото на годината досега сме снимали 25 472-ма нарушители, а едва на 2002-ма са съставени актове, това е под 10% ефективност. Моята цел е да вдигнем тези проценти до 80", коментира Милчев. За да стане това факт се предвижда да се увеличи броят на служителите, обработващи преписките в сектор „Видеоконтрол".

 

„Монитор"

 

САЩ имат пълно доверие на Борисов

 

Отношенията между България и САЩ са изключително силни и ние имаме пълно доверие в българския премиер. Това обяви вчера US посланикът Джеймс Уорлик, с което показа, че американската позиция се разграничава напълно от публикуваните преди дни в сайта „Уикилийкс" грами за Бойко Борисов. Дипломатът дори дойде в парламента, докато министър-председателят отговаряше на депутатски въпроси, за да засвидетелства подкрепата на САЩ към него.

 

„Капитал"

 

Моята игра

 

Скандалът е най-краткият път да те забележат. Особено ако досега винаги ти е носил дивиденти и никога не се отразявал пагубно на политическата ти кариера. Ако пък изпадаш от голямата политика, не ти остава нищо друго, освен да играеш ва банк. За Волен Сидеров това означава да смени скъпото сако с черното кожено яке, да си върне втренчения поглед и да започне с провокации - словесни и физически, националистически лозунги, истерични крясъци.

Последните няколко седмици Сидеров промени поведението си също така изведнъж, както след парламентарните избори от краен националист се преобрази в "лоялен" коалиционен партньор без портфейл на ГЕРБ и стана част от управляващото мнозинство. Първо направи скандал в Атон, като се разсърди, че "гърците" забранили литийно шествие с иконата на Свети Георги, нападна и пловдивския митрополит Николай. После издебна с фотограф американския посланик Джеймс Уорлик в заведение в столицата и се опита да му връчи "сметка" за дължим наем за базите на САЩ у нас. Сдърпа се и с мажоретките по време на честванията на новомъчениците в Батак. Накрая намери човек с по-слаби нерви сред молещите се в софийската джамия "Баня башъ" и получи това, което търсеше - скандал. По всичко личеше, че ще го експлоатира максимално - размаха снимки на одрасканата депутатка Деница Гаджева, заплаши, че ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, после сам разлепи из София листовки с искане за национален референдум на тема "Трябва ли да се забрани партия "Атака" и отделно местно допитване за това трябва ли да се намали звукът от тонколоните на джамията в столицата.

 

„Сега"

 

30% от туристическия данък ще издържа нови чиновници

 

Общините и бизнесът се обявиха остро срещу новия закон за туризма, подготвен от икономическото министерство. Основните възражения са, че голям дял от туристическия данък, въведен от началото на 2011 г., ще отива за издръжката на нови държавни формации и чиновници с неясни функции и ефект.

Проектът предвижда да се учреди държавна фирма - "Българска туристическа организация" (БТО), която ще се занимава с реклама, маркетинг, изложения, ще поддържа национален интернет портал на бранша и т.н. Тя ще е със статут "държавно предприятие" - няма да разпределя печалба, ще разчита на бюджетни пари, никой няма да има право да блокира банковите й сметки. Правилата на Търговския закон за фалита също няма да важат за нея. Това означава, че хазната ще трябва да издържа държавното предприятие, дори то да се окаже ужасно губещо.

 

„Дума"

 

И фармацевтите скочиха на бунт

 

Фармацевтите станаха поредния бранш, който организира протест срещу политиката, водена от здравното министерство. Пред Министерския съвет вчера се събраха стотина представители на аптекарския бизнес, които освиркваха всяко споменаване на здравния министър.

"Кой ви дърпа конците" бе изписано на плакати, изобразяващи зам.-министърката по здравеопазването Гергана Павлова и шефът на здравното ведомство Стефан Константинов. Двамата бяха изобразени като марионетки, а стачкуващите коментираха, че с новите промени за лекарствата се дава възможност неквалифицирани лица да предлагат медицински препарати без контрол. Фармацевтите носеха и плакати, призоваващи за оставката на Павлова.

"Европа наблюдава как България регулира", "В Европа аптеката е здравно заведение, в България МЗ иска да я превърне в козметичен пункт", "Не на фармацевтичните монополи", гласяха някои от протестните табели, които издигнаха фармацевтите.

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев изрази надежда, че в следващите три седмици депутатите ще коригират скандалните текстове в законопроекта за промяна на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. "От комисията по цени и реимбурсиране се изхвърля всякакъв контрол от Министерството на финансите и от Министерството на труда и социалната политика. Тази комисия става васална на здравния министър, а досега тя е била към Министерския съвет. В нея се съсредоточава такава власт, която за обществото не е изгодна - да бъде контролирана само от един човек", добави Ненчев.

"В аптечния бранш се наместиха хора с много пари, които целят да продават, вместо да отпускат лекарства", изтъкна Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара. Според него именно тези хора разглеждат пациентите като кесия с пари. Според него същите тези хора са натиснали правителството да узакони незаконния им бизнес.

Стачкуващите настояват в аптеките да работят само дипломирани магистър-фармацевти, защото те могат да съобразяват отпускнаето на лекарства и комбинирането им с други медицински продукти.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати