26 Април 2024 г. Петък

"Барселона" и "Манчестър юнайтед" излизат във финала на десетилетието

2011-05-28 05:22:07
Ако може да се вярва на сър Алекс Фъргюсън, а през годините той е доказал, че може да му се вярва, днес "Барселона" и "Манчестър юнайтед" ще изиграят най-добрия финал в Шампионската лига за последните 10 години.

За шотландския мениджър, който ще се опита да спечели трети трофей от турнира, срещата на "Уембли" в Лондон ще бъде истинска класика между два от най-добрите отбора на десетилетието

"Успеваемостта на двата тима през последното десетилетие беше огромна и това ще бъде определен не само като финал на десетилетието, а като най-добрия финал", заяви наставникът на английския шампион в навечерието на срещата.

Неговият "Манчестър юнайтед"Юнайтед" заяви, че е невъзможно да се предвиди какво точно ще се случи тази вечер.
"Двата отбора имат велика история, това е очевидно. Но това е предизвикателен финал - всичко може да се случи. Може да има много голове, много вълнуващи моменти и много добър футбол, в това съм сигурен. Всичко е готово и се надявам зрителите да видят точно такъв мач", добави Фъргюсън.

Алекс Фъргюсън гледа загрявката на своите футболисти


Шотландецът разкри, че се е опитвал да привлече настоящия наставник на каталунците Пеп Гуардиола, когато е напуснал "Барселона". А и че изпитва истинско уважение към него като треньор.

"Откакто пое поста той промени начина им на игра и внесе зрялост в отбора. От победата над нас в Рим досега непрекъснато се вижда тази зрялост. Той промени начина, по който пресират. В последната година и нещо са много впечатляващи. За млад треньор той се справи фантастично добре", коментира 69-годишния ветеран в професията.

Фъргюсън има да вземе някои трудни решения за двубоя довечера. Ако избере класическата схема с двама нападатели, вероятно ще избере Хавиер Ернандес вместо Димитър Бербатов за партньор на Уейн Рууни. Дарън Флечър може да загуби мястото си в средата на терена, а близнаците Рафаел и Фабио се конкурират за позицията на десен бранител.

Гуардиола заяви, че вече е решил с какъв състав да започне, но уточни, че силата на настоящия състав на "Юнайтед" го притеснява.

"Притеснен съм за всичко около "Манчестър юнайтед". Те имат фантастични, мощни играчи и са също толкова добри като нас. Това не е отборът от вчера. Това е исторически отбор. Минали са през всичко и знаят как се случват нещата", коментира наставникът на испанския шампион.

"Те са един от най-завършените отбори, които съм виждал. Ето защо трябва да изиграем един страхотен мач", добави той.

Пеп Гуардиола жестикулира на последната тренировка преди финала


Въпреки похвалите за качествата на "червените дяволи", Гуардиола е убеден, че "Барселона" може да повтори историята от Рим. "Фъргюсън каза, че може да избере четири или пет отбора. Това показва качеството на състава, но ние сме ги гледали достатъчно и знаем какво трябва да направим. Силни страни? Имат много, но слаби страни? И от тях имат", коментира треньорът.

Защитниците на "Барселона" Карлес Пуйол и Ерик Абидал са възстановени за мача на "Уембли". Но се очаква капитанът Пуйол да започне като ляв бек на мястото на Абидал, а полузащитникът Хавиер Масчерано да продължи да партнира на Жерар Пике в сърцето на отбраната. Другият вариант е за левия бранител да се избира между Адриано и Максуел.

"Ако играем както през последната година и дадем всичко от себе си, вярвам, че ще ни бъде достатъчно", завърши Гуардиола.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Футбол


Новини
Българският треньор Красимир Балъков привлече в екипа си Илия Груев. Новият помощник се появи на снимки при първата тренировка на "Хайдук" (Сплит) в Хърватия.В момента Груев е асистент на ...
Новини
Благоевградският Пирин няма да участва в първенството на „А" група през следващия сезон. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома към БФС, предаде репортер на Topsport.bg. ...
Новини
Звездата започна мача извън титулярите, заради проблем с глезена. В средата на първата част обаче, Ола Тойвонен напусна с травма и това накара селекционера Ерик Хамрен да заложи на Ибра. ...
Новини
Холандският специалист Мартин Йол ще наследи Марк Хюз на мениджърския пост във "Фулъм", съобщи клубът.Бившият наставник на Димитър Бербатов в "Тотнъм" е подписал ...
Новини
България остана с минимални шансове за Евро 2012, след като "лъвовете"Родните ни национали вече са с пет точки в група "G", колкото има и Швейцария, а черногорците и Англия са ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати