19 Април 2024 г. Петък

Парламентът подходи цинично към "Атака"

2011-05-27 19:27:51

Зам.-председателят на парламента и депутат от "Атака" Павел Шопов определи като ужасяваща и цинична декларацията на парламента, с която бяха осъдени действията на партията на Волен Сидеров пред джамията "Баня Баши".

Той бе в Добрич, за да се срещне с актива на партията, след като депутатът от "Атака" и областен лидер на партията Валентин Николов обяви, че напуска парламентарната група и партията. От действията на Сидеров се разграничиха и народните представители Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев.

От думите на Павел Шопов обаче стана ясно, че няма опасност от разпад на парламентарната група на "Атака".

Няма опасност "Атака" да стигне до положението на РЗС, каза той и добави, че в предишното Народно събрание "Атака" е понесла такива удари, каквито Яне Янев не можеше и да помисли, че може да понесе. "И партията пак оцеля и влезе с 10 процента в настоящия парламент", припомни Шопов.

На въпрос дали е вярно, че има нареждане до структурите на "Атака" напусналите депутати да бъдат обругавани публично, Шопов обясни, че никога не са говорили, не са подхождали по този начин. Той посочи, че са демократична организация и въпросите се решават от хората по устава, който всички са приели.


Според Шопов декларацията приличала много на друга от 2006 г., с която бе осъден Волен Сидеров, но тогава броят на гласувалите и приелите я беше доста по-голям, припомни Шопов.

 

Той добави, че "след съдебния процес, нищо вярно от това, което се прие тогава като констатации, като обиди, ругатни към Волен Сидеров, не излезе вярно".

Павел Шопов визира инцидента от април 2006 г., когато Волен Сидеров и Павел Чернев след лека катастрофна с колата на лидера на "Атака" на магистрала "Тракия" се изкараха жертви на атентат. Сидеров беше съден за принуждаване към лъжесвидетелстване на Чернев, но беше оправдан.

В случая фактическата обстановка от станалото пред джамията е абсолютно аналогична. Няма нищо общо с това, което е прието като осъждане на "Атака". Напротив, ние сме жертва на провокация, а не провокиращи онова, което стана, заяви Павел Шопов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати