29 Март 2024 г. Петък

Дянков нямало да сяда в стола на Борисов

2011-05-27 10:35:33

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че засега с него не е говорено по темата той да стане министър-председател.

След като премиерът Бойко Борисов беше посочен като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ, тогава се заговори, че вицепремиерът ще заеме поста му. 

Хипотезата започна да се затвърждава след няколко последователни ключови събития с участието на Симеон Дянков. 

Първо икономическият министър Трайчо Трайков получи жълт картон от премиера заради скандала около подписаното споразумение за АЕЦ „Белене“ и лошата му комуникация с финансовия министър.  

Последваха смените на шефа на НОИ Христина Митрева и на транспортния министър Александър Цветков, чиито дейности са в ресора на вицепремиера. 

Бойко Борисов обаче заяви в Хага, че няма да се кандидатира за президент. 

„Такива разговори въобще не e имало“, разсея слуховете Дянков в кулоарите на
парламента. Вицепремиерът посочи, че това е тема, която "едва ли ще дойде на дневен ред".

„Не е моя работа да правя номинации за управител на НОИ, но искам той да е експерт, разбиращ от публични финанси“, коментира още Дянков. 

Той допълни, че се надява парламентът да се съобрази с неговите "параметри" за управител на института, когато гласува номинацията.

Финансовият министър посочи още, че държавата ще намери 140 млн. лева за нов национален стадион, тъй като това е добра инвестиция, а и ще "помогне на всички българи да са по-здрави".

В момента се обмисляли два варианта за нов национален стадион – дали съоръжението да се изгради от основи, или да се модернизира съществуващ сега стадион било то в София или в провинцията.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати