25 Април 2024 г. Четвъртък

Адвокатски капан за камериерката, обвинила Строс-Канс

2011-05-27 05:21:52

Адвокатите на бившия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан заявиха, че разполагат с информация, която може "силно да подкопае доверието" към камериерката, която го обвини в опит за изнасилване, съобщава ройтерс.

Освен това защитниците Уилям Тейлър и Бен Брафман се оплакаха от изтичане на информация по случая от нюйоркската полицията към медиите. Според тях това може да наруши правото на Строс-Кан на справедлив процес.

"Молбата ни е да използвате всички ресурси, с които разполагате, за да спрете понататъшно изтичане на информация", призовават адвокатите в писмото до окръжния прокурор на Манхатън.

 

Говорител на нюйоркската полиция отказа коментар, но адвокатът на камериерката Джефри Шапиро заяви, че не е изненадан от твърденията на защитниците на Строс-Кан.

"Отново ще обвинят жертвата, че е лош човек. Наистина съм ядосан. Познавам тази жена. Видях страха в очите й", заяви Шапиро.

От прокуратурата пък изразиха безпокойство от твърденията на адвокатите, че имат данни, които могат да се отразят негативно на процеса.

Според обвинителите доказателствата срещу бившия шеф на МВФ са "съществени и се увеличават с всеки изминал ден".

62-годишният Доминик Строс-Кан бе задържан на 14 май и вече е обинен за сексуално посегателство срещу 32-годишна камериерка, имигрантка от Гвинея, в луксозния хотел "Софител" в Манхатън.

Миналата седмица той бе освбоден от затвора на Райкърс айланд в Ню Йорк срещу гаранция от 1 милион щатски долара и в момента е под домашен арест.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати