25 Април 2024 г. Четвъртък

Прокуратурата разкри тарифите на "Килърите"

2011-05-26 09:24:55

Прокурори за първи път разкриха тарифите на групата за мокри поръчки „Килърите“, която отива на съд до края на лятото, съобщи bTV.

Пред Темида ще застанат Петър Стоянов – Сумиста, и още петима от бандата му по обвинение в извършването на 3 убийства.

От държавното обвинение оповестиха факти за това как са поръчвани убийства и колко е струвал животът на някои неудобни за тях бизнесмени.

До момента има доказателства, че "Килърите" стоят зад три знакови покушения. Това са убийствата на Борислав Георгиев в София, адвоката Петър Лупов във Велико Търново и на бизнесмена Румен Рачев в Шумен. За убийствата на Лупов и Рачев бандата е получила 60 000 лв.
 
По делото са разпитани 121 свидетели. 

Изготвени са експертизи от 31 вещи лица. Общият събран доказателствен материал се съдържа в 95 тома, обобщават от прокуратурата.

Почерка на "Килърите" разследващите откриват още в убийството на собственика на „Софийска баница“ Александър Занев през май 2009 г., на самоковския бизнесмен Юри Галев и ги подозират и за разстрела на банкера Емил Кюлев през 2006 година. 

Тарифата за убийствата е различна. В бандата човешкият живот е оценен на 30 000 лв., разказват двамата прокурори от отдел „Антимафия”, чиято самоличност е запазена в тайна от съображения за сигурност.

Установено е, че непосредствените извършители на чупенето на ръце и крака са взимали по 500 лв. на човек. Обикновено то се е извършвало от двама души. 

„От това разследване не са събрани доказателства, които да уличават Петър Стоянов в извършването на престъпленията, за които е обвинен. По отношение на всички обвиняеми най-тежки са обвиненията срещу Петър Стоянов с оглед на това, че прокуратурата го е приела за организатор на престъпна група, която е вършила престъпления на територията на страната”, твърди адвокатът на Сумиста – Николай Беров.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати