28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов щял да изпълни със съдържание президентството

2011-05-26 09:23:11

Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

Тя не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение. Бъчварова отбеляза, че не е взето такова решение, но ако бъде – това ще доведе до промяна на цялата политическа картина и би довело до преразпределяне на отговорностите в управляващата партия. 

Според Бъчварова обаче няма основание за такова решение. Президентският пост бил по-висок, но давал по-малки възможности за влияние.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически", заяви още началникът на кабинета на премиера по повод изказването му, че наесен са възможни избори 3 в 1. 
Бъчварова обаче смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

По повод евентуалното оттегляне на подкрепата на „Атака“ към ГЕРБ съветничката на Борисов коментира, че тя винаги е била на принципна основа и не е имало търгуване.


„Не трябва да се търсят някакви аргументи за скрита игра между ГЕРБ и „Атака”, заяви Румяна Бъчварова. 

„Аз бих окачествила събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров в последно време като едни доста категорично ясни, прозрачни маневри, предизборни, за запазване на политически образ”, добави началникът на кабинета на премиера.

Тя предположи още, че една от причините за действията на Сидеров е фактът, че се прави опит в момента да се сформира една партия, която да отнеме гласове от „Атака“. 

Това била партията, която се учредява около телевизия „Скат” и нейния собственик. Според Бъчварова правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика и без „Атака“. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати