26 Април 2024 г. Петък

"Борисов е еманация на желанието на българите за експерименти"

2010-07-20 10:17:21
След 20 години преход България изчерпа политическата си система така, както беше замислена в началото на прехода, смята бившата червена депутатка Татяна Дончева, която наскоро учреди „Движение 21”. 

„За ужас на гражданите хората, занимаващи се с политика, нямат нищо общо с тях. 
Хората не вярват на политиците, не ги харесват, не искат да ги следват – нито ги гледат, нито ги чуват“, коментира Дончева по Нова телевизия. 

Според нея българинът е доказал, че може да изтика на върха на политическата система всеки, който му хрумне. 

„Нека сега да изтика последните остатъци на интелект и на активност на нацията и да тръгваме нанякъде последователно“, зави Дончева.

„Бойко Борисов е еманация на желанието на българите да си правят социални експерименти“, категорична е бившата депутатка от БСП. 

Според нея в последната година институции, създавани като демократични, действат странно, решенията се вземат в държавата общо взето еднолично. 

„Аз ви давам заплати, аз ви направих метро, аз ви построих магистрали, аз ви..."Не може да кажете, че шофьорите могат да станат вицепремиери и вътрешни министри, а на другите шофьори да забраните да кадруват в службите за сигурност“.

Относно Станишев Дончева заяви, че "и осемте години управление на Станишев в БСП са работа на Георги Първанов“.

 Според нея обстоятелството, че България се напуска от много хора, които не отиват в чужбина, за да получат висока професионална или лична реализация, а за да мият чинии, говори, че има нещо в страната ни, което ги кара да се чувстват дискомфортно.

„Смятам, че това, от което се нуждае най-много българинът, е желанието за промяна, в която лично да участва“, категорична е Татяна Дончева.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати