Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 25
Начало arrow Политика arrow "Борисов е еманация на желанието на българите за експерименти"

"Борисов е еманация на желанието на българите за експерименти"

  Print E-mail
2010-07-20 10:17:21
източник: dnes.bg

След 20 години преход България изчерпа политическата си система така, както беше замислена в началото на прехода, смята бившата червена депутатка Татяна Дончева, която наскоро учреди „Движение 21”. 

„За ужас на гражданите хората, занимаващи се с политика, нямат нищо общо с тях. 
Хората не вярват на политиците, не ги харесват, не искат да ги следват – нито ги гледат, нито ги чуват“, коментира Дончева по Нова телевизия. 

Според нея българинът е доказал, че може да изтика на върха на политическата система всеки, който му хрумне. 

„Нека сега да изтика последните остатъци на интелект и на активност на нацията и да тръгваме нанякъде последователно“, зави Дончева.

„Бойко Борисов е еманация на желанието на българите да си правят социални експерименти“, категорична е бившата депутатка от БСП. 

Според нея в последната година институции, създавани като демократични, действат странно, решенията се вземат в държавата общо взето еднолично. 

„Аз ви давам заплати, аз ви направих метро, аз ви построих магистрали, аз ви..."Не може да кажете, че шофьорите могат да станат вицепремиери и вътрешни министри, а на другите шофьори да забраните да кадруват в службите за сигурност“.

Относно Станишев Дончева заяви, че "и осемте години управление на Станишев в БСП са работа на Георги Първанов“.

 Според нея обстоятелството, че България се напуска от много хора, които не отиват в чужбина, за да получат висока професионална или лична реализация, а за да мият чинии, говори, че има нещо в страната ни, което ги кара да се чувстват дискомфортно.

„Смятам, че това, от което се нуждае най-много българинът, е желанието за промяна, в която лично да участва“, категорична е Татяна Дончева.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?